Deniz Feneri E.v. Bağlantılı Dava

Almanya'daki Deniz Feneri e.V. ile bağlantılı olarak yürütülen soruşturma kapsamında 20 sanık hakkında açılan davada...

Almanya'daki Deniz Feneri e.V. ile bağlantılı olarak yürütülen soruşturma kapsamında 20 sanık hakkında açılan davada sanık savunmalarına geçildi.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada eski RTÜK Başkanı Zahit Akman ile Kanal 7 televizyonunun yönetim kurulu başkanı Zekeriya Karaman'ın da aralarında bulunduğu 14 tutuksuz sanık hazır bulundu.

Sanık ve avukatların yoklamasının yapılmasının ardından Mahkeme Başkanı İsmail Hakkı Yolmaz, Zekeriya Karaman’ı savunmasını yapmak üzere sanık kürsüsüne çağırdı. Savunmasını iki ana başlıkta yapacağını belirten Karaman, öncelikle iddianameyi değerlendireceğini, ardından ise hakkındaki suçlamalara tek tek yanıt vereceğini belirtti.

Reklam
Reklam

Kanal 7 televizyonun kuruluşu, faaliyetleri ve ekonomik değerleri hakkında bilgiler veren Karaman, Almanya'da Deniz Feneri e.V. derneğine ait paralar ile alındığı veya kurulduğu iddia edilen gayrimenkuller ile şirketlerin, Kanal 7 televizyonunun Almanya temsilciliğinin kurulmasına ilişkin ticari faaliyetler olduğunu ve dernekle hiçbir ilgisinin bulunmadığını söyledi.

Deniz Feneri programının, kanallarında toplamda 600 bölüm olarak yayınlandığını belirten Karaman, “Deniz Feneri Derneğinden para kazanmak gibi bir amacımız yoktu. Eğer dernekten para kazanma peşinde olsaydık, bölüm başına 30 bin liradan yapım ve prodüksiyon bedeli alarak toplamda 18 milyon TL kazanabilirdik” dedi.

Almanya’da görülen davada yargılanan sanıkların kendilerini kurtarmak için baskı altında ifadeler verdiğini öne süren Karaman, beraatına karar verilmesini talep etti.

Öte yandan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adına davaya İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal gözlemci olarak katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: