Deniz Feneri Genel Başkanı Cengiz: Tek suçumuz isim benzerliği

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, "Yürütülen soruşturma ile ilgili Türkiye’deki Deniz Feneri’nin alakası...

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, "Yürütülen soruşturma ile ilgili Türkiye’deki Deniz Feneri’nin alakası yoktur. Tek suçumuz Almanya’daki Deniz Feneri ile Türkiye’deki Deniz Feneri’nin isimlerinin aynı olmasıdır." dedi.
Deniz Feneri Derneği yetkilileri, kuraklığın ve açlığın kol gezdiği, insanların açlıktan hayatını kaybettiği Somali’ye gitti. Afrika’nın en yoksul ülkelerinden Somali için yardım kampanyası başlatan Deniz Feneri Derneği'nin Genel Başkanı Mehmet Cengiz ve Genel Sekreter İbrahim Altan ile bazı görevliler bu ülkeye gitti.
Başkan Cengiz, ilk etapta 100 bin dolarlık yardım yapacaklarını belirterek, "Afrika’ya nakit para götürüyoruz. Buradan yapılan para transferiyle orada ihtiyaç malzemesi alınacak. Yardım 7 bin 500 kişinin acil yardım malzemesini karşılayacak. Su kuyuları açacağız. İslam Konferansı Örgütü’nün (İKÖ) yardımıyla yaklaşık 5-6 ay çalışmalarımız sürecek." dedi.

Reklam
Reklam

"TÜRKİYE’DEKİ DENİZ FENERİ’NİN TEK SUÇU İSİM BENZERLİĞİDİR"
Deniz Feneri Derneği hakkında yürütülen soruşturmayla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cengiz, Almanya’daki Deniz Feneri ile alakalarının bulunmadığını söyledi.
Bu derneğin milletin bir değeri olduğu ifade eden Cengiz, "Almanya’da farklı bir tüzel kişilik var. Almanya’daki olaydan sonra derneğimiz 4 kez denetlendi. Araştırmaları, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve İçişleri Bakanlığı yetkilileri yaptı. Hiçbir sonuç elde edilemedi. Yürütülen soruşturma ile ilgili Türkiye’deki Deniz Feneri’nin alakası yoktur. Tek suçumuz Almanya’daki Deniz Feneri ile Türkiye’deki Deniz Feneri’nin isimlerinin aynı olmasıdır." diye konuştu.
Türk Hava Yolları’na ait Sudan aktarmalı Somali’ye giden yetkililer, saat 21.30’da uçakla Türkiye’den ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz