Deniz Gezmiş Ve Arkadaşları Karanfillerle Anıldı

68 Kuşağının öğrenci liderlerinden Deniz Gezmiş ve arkadaşları idam edilişinin 40. yılında Dolmabahçe'de çeşitli sivil...

68 Kuşağının öğrenci liderlerinden Deniz Gezmiş ve arkadaşları idam edilişinin 40. yılında Dolmabahçe'de çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından anıldı.

Gümuşsuyu ve Beşiktaş'ta toplanan aralarında Cumhuriyet Halk Partisi, 68'liler Birliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği'nin de bulunduğu çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, idam edilen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anmak için Dolmabahçe'ye yürüdü. Dolmabahçe sahiline gelen grup, burada polis engeliyle karşılaştı. Dolmabahçe Sarayın otoparkının demir bariyerleri polis tarafından kapatılınca kısa bir süre gerginlik de yaşandı. Yapılan görüşmeler ardından polis, grubun Dolmabahçe sahilinde anma yapmasına izin verdi.

Reklam
Reklam

Burada basın açıklaması yapan 68'liler Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Işık, "Şu anda 68 döneminden daha da çok mücadeleye ihtiyacımız var. Çocuklarımızın ismini Deniz vermekle bu mücadele olmuyor. Bu mücadele binlerle, on binlerle olur" dedi.

Cumhuriyet Okurları (CUMOK) İstanbul Temsilcisi Namık Kemal Boya ise Dolmabahçe meydanının öneminde bahsederek, "Yıllardır biz bu meydanda bu anmayı gerçekleştiriyoruz ve bunu gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını saygı ile selamlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Denize karanfil atarak Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anan grup, olaysız şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: