'Deniz Yıldızı' fakir ve başarılı öğrencilerin yüzünü güldürecek

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan 'Deniz Yıldızı' projesiyle fakir ve başarılı öğrencilere her türlü...

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan 'Deniz Yıldızı' projesiyle fakir ve başarılı öğrencilere her türlü destek sağlanacak.

Emniyet Müdürlüğü'nce hazırlanan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adıyaman Emniyet Teşkilatı Mensubu Hanımları Yardımlaşma Derneği'nin ortaklığında hazırlanan 56 bin 200 TL destekli 'Deniz Yıldızı' isimli proje Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanmıştı.

Projenin başlama törenine Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici ve Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse'nin yanı sıra öğrenci velileri ve öğrenciler programa katıldı. Maddi durumu zayıf olduğu tespit edilen 30 öğrenciye çanta ve eğitim seti verildi.

Reklam
Reklam

Programın açılışında konuşan Emniyet Müdürü Mehmet Bilici proje kapsamında yapılacak faaliyetlerden bahsederek, "İlköğretim okullarında eğitim gören 8. sınıf öğrencileri arasında ekonomik durumu zayıf olan ve başarılı olan 30 öğrenci tespit edilerek dershanede kurs almaları sağlanacak. Seminerler düzenlenecek, okul ihtiyaçları karşılanacak, halı saha ve voleybol maçları yapılacak. Gaziantep iline gezi düzenlenecek, Orman Haftası'nda ağaç dikimi yapılarak çevre bilinci yerleştirilecek. Çeşitli hediyeler dağıtılacak, SBS'de başarılı olan ilk üç öğrenciye mini notebook hediye dilecek. Proje ile çocukların eğitiminin yanında sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler yaparak faydalı bireyler olarak yetişmeleri sağlanacak." dedi.

Vali Sodan, SODES projelerinden bahsettiği konuşmasında eğitimle ilgili Adıyaman'da önemli projelere imza atıldığını belirtti. Vali Sodan, şunları söyledi: "Adıyaman, SODES projelerinden mümkün olduğunca iyi istifade etti. Özellikle STK'lar eğitime destek bazında güzel projeler hazırladı. Bu güne kadar bir milyon TL'ye yakın eğitim projesi gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz