Denizbank 2012 Üçüncü Çeyrek Verilerini Açıkladı

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, ”Son bir yıl içinde en çok şube açan...

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, ”Son bir yıl içinde en çok şube açan ve en çok istihdam yaratan özel bankalardan biri olarak, 614 şube ve 11.382 kişilik çalışan kadromuzla 2012 yılının üçüncü çeyreğinde de kârlı ve istikrarlı büyümemizi sürdürdük” dedi.

Ateş, Grubun konsolide olarak geçen yılın aynı dönemine göre; aktiflerini yüzde 15 oranında büyüterek 52 milyar 436 milyon TL’ye yükselttiğini, özkaynaklarını yüzde 16 oranıyla sektör ortalamasının üzerinde büyüterek 5 milyar 240 milyon TL’ye çıkardığını, müşteri mevduatını yüzde 24 artırarak sektörün üç katı kadar büyüdüğünü ve 33 milyar 615 milyon TL’ye ulaştırdığını, nakit kredilerini yüzde 16’lık bir artış ile 36 milyar 500 milyon TL’ye, gayri nakdi kredilerini ise yüzde 8’lik artış ile 11 milyar 874 milyon TL’ye yükselttiğini söylerken,

Reklam
Reklam

grubun 9 aylık net kârının ise 414 milyon TL olarak gerçekleştiğini kaydetti.

Hakan Ateş, “DenizBank 2012 yılının ikinci yarısında gerçekleştirdiği 500 milyon TL’lik ihraçla birlikte 2011 yılından bu yana gerçekleştirdiği banka bonosu ve tahvil ihraçlarıyla ekonomiye toplam 1 milyar 800 milyon TL’lik uzun vadeli kaynak yaratmış oldu. DenizBank reel sektörün uzun vadeli fonlara erişimini sağlarken, yatırım araçlarının gelişmesi ve sermaye piyasalarının derinleşmesine de yardımcı oldu.” dedi. 2012 yılının ilk 9 ayında olduğu üzere önümüzdeki dönemde de şube sayısını büyütmeye devam edecektekilerini belirten Ateş, Bankamızda çalışmaya başlayan her bir Denizcinin aldığı ilk hedefin “yaratacağı katkıyla bir başka Denizciye istihdam imkânı sağlamak” olduğunu belirterek Türkiye’nin her noktasına ulaşan Şube ağını ve personel sayısını büyütmeyi bankanın sosyal sorumluluk projesi olarak gördüklerinin altını çizdi.

Hakan Ateş sözlerine şöyle devam etti: “Müşteri odaklı yaklaşımımız ile genişlettiğimiz müşteri tabanımız sayesinde ana fon kaynağımız olan mevduatımızı sektörün üç katı bir performansla artırmayı başardık. Topladığımız kaynakların geniş ürün yelpazemiz ile ekonomiye etkin bir şekilde aktarılmasının sonucu olarak başta ticari, KOBİ, tarım ve kredi kartları olmak üzere bütün segmentlerdeki kredilerimizi dokuz ayda % 18’lik bir büyümeyle 5,6 milyar TL artırdık.”

Reklam
Reklam

Ateş, “DenizBank yaptığı AR-GE ve teknoloji yatırımları sayesinde geliştirdiği yenilikler ile kazandığı ödüllere 3 uluslararası ödül daha ekledi. Dünyanın en prestijli bankacılık organizasyonları arasında yer alan BAI - Finacle Global Bankacılık İnovasyon yarışmasında ‘Facebook Bankacılığı’ ile Kanal İnovasyonu ödülünün sahibi olduk. Teknoloji iştirakimiz olan Intertech, geliştirdiği Entegre Bankacılık Platformu’nun başarılı bir şekilde devreye alınmasıyla ‘Microsoft Country Partner’ ödülüne layık görüldü. Ayrıca, Microsoft ve HP çözümlerinin başarılı bir şekilde bir arada kullanılması ile hayata geçirilen ‘Private Cloud’ sanallaştırma projemiz de ‘Virtualization & Management’ kategorisinde Intertech’e ‘HP & Microsoft Frontline Partner’ ödülünü kazandırdı.

Diğer yandan, DenizBank Özel Bankacılık, dünyanın en prestijli yayın gruplarından Financial Times’ın dergileri The Banker ve PWM (Professional Wealth Management) tarafından ortaklaşa verilen “2012 Global Özel Bankacılık Ödülleri”nin ‘Türkiye’de En İyi Özel Bankacılık’ kategorisinde ‘Yüksek Övgüye Layık Görülen’ Özel Bankacılık ödülünün sahibi oldu. Bankacılık sektöründe liderliği sürdürmenin sürekli gelişim ve öğrenmeyle mümkün olduğunun bilinciyle yol alan Deniz Akademi de, DenizBank ana stratejilerinden Müşteri Odaklılık Anlayışı çerçevesinde benimsenen ’İlişki Bankacılığı’ odağının içselleştirilmesi amacıyla hayata geçirdiği ‘Müşterinin Kalbine Yolculuk/İlişki Bankacılığı’nın Rotası’ projesi ile Brandon Hall Uluslararası Mükemmellik Ödülleri kapsamında ‘En İyi Yaygınlaştırılmış Kurumsal Eğitim Programı’ kategorisinde sektörün tek temsilcisi olarak gümüş ödüle layık görüldü” diye konuştu.

Reklam
Reklam

2012’nin üçüncü çeyreğinde hem finansal hem de operasyonel anlamda başarılı sonuçlar elde eden DenizBank, 15. yılında Rusya’nın en büyük bankası ve piyasa değeri açısından Avrupa’nın en büyük üç bankasından biri olan Sberbank’ın resmi olarak bir parçası oldu. 28 Eylül 2012 tarihi itibarıyla yeni ana hissedarı olan Sberbank ile güçlü bir sinerji yaratacaklarını belirten Ateş, “Kuruluşundan bu yana sayısız başarıya imza atan DenizBank, uluslararası bir finans devi olan yeni hissedarı Sberbank’ın güçlü rüzgarıyla yeni başarı öyküleri yazmaya devam edecek” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: