Denizbank, Deniz Emeklilik'i sattı

Denizbank, Deniz Emeklilik ve Hayat hisselerinin Amerikan şirketi olan Metlife'a satışına ilişkin sözleşme imzaladı.

Denizbank, Deniz Emeklilik'in Metlife'a 161.9 milyon Euro'ya satılacağını açıkladı. Bankadan konuya ilişkin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklama şöyle:

"Bankamız Yönetim Kurulunun 24 Haziran 2011 tarihli toplantısında; gerekli tüm onayların alınmasını teminen, Bankamızın 24.500.00 TL sermayeli Deniz Emeklilik ve Hayat A.Ş.'de (DenizEmeklilik) sahip olduğu %99.86 oranındaki hisselerin, American Life Hayat Sigorta A.Ş. (MetLife)'ne 161.931.500 Avro bedel ile satılmasına ilişkin Hisse Alım Satım Sözleşmesi imzalanmasına,

Reklam
Reklam

Bankamızın, Deniz Emeklilik ile hayat sigortası ve bireysel emeklilik ürünlerinin dağıtımı, pazarlanması ve satımı için 15 yıllık Hayat Sigortası ve Bireysel Emeklilik Acentelik Sözleşmesi imzalanmasına ve bu kapsamda ilgili tüm işlemlerin gerçekleştirilmesi için Genel Müdürlüğün yetkili kılınmasına karar verilmiştir.

Satış Bedeli DenizEmeklilik'in 31.12.2010 tarihli finansal tabloları dikkate alınarak hesaplanmış olup, nihai satış bedeli ve hisse devri neticesinde oluşabilecek nihai satış karı, hisse devir tarihindeki finansal tablolar esas alınarak gerekli fiyat farkları yansıtıldıktan sonra kesinleştirilecek ve gerekli duyuru yapılacaktır.