Denizci Komutanlar Başkan Yılmaz’ı Ziyaret Etti

Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin uygulamalı denizcilik eğitimleri kapsamında Samsun’a gelen 2 savaş gemisi ve...

Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin uygulamalı denizcilik eğitimleri kapsamında Samsun’a gelen 2 savaş gemisi ve bir denizaltının komutanları Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı makamında ziyaret ettiler.

Ziyarete Eğitim Filotillası Komodoru Dnz.Kıd.Kur.Alb. Sinan Süer, Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu Öğrenci Alay Komutanı Dnz.Kd.Alb. Murat Bilgin, TCG Sokullu Mehmet Paşa (A-577) Gemisi Komutanı Dnz.Kur.Alb. Bahadır Gündoğdu, TCG İskenderun Gemisi (A-1600) Komutanı Dnz.Yrb.Alb. Murat Bilgin, TCG Anafartalar Denizaltısı Komutanı Dnz.Yrb.Alb. Yücel Kalacoş katılırken, Samsun-Odessa (Ukrayna)-Varna(Bulgaristan) ve Çanakkale limanlarına istinaden açık deniz eğitimi alacak olan öğrencilerden bazıları da ziyarette hazır bulundular.

Reklam
Reklam

Eğitim Filotillosu Komodoru ve görev sürecinde Sokullu Mehmet Paşa Gemisi’nin de komutanlığını yapan Dnz.Kıd.Kur.Alb. Sinan Süer, çeşitli zamanlarda Samsun limanını ziyarete geldiklerini hatırlatarak; “Farklı görevler kapsamında geldiğimiz Samsun’u her gelişimizde biraz daha değişmiş buluyoruz. Samsun güzelliğini, temizliğini, modernliğini ve nezihliğini sürekli artırıyor. Bu güzel şehrin başkanı olarak bizleri konuk ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bu arada Samsun Liman ziyaretimiz süresince gemilerimiz halkın ziyaretine açık olacak” dedi.

Başkan Yılmaz da konuklarını Samsun’da görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Deniz Kuvveti mensuplarını özellikle 19 Mayıs öncesi gözlerimiz arıyor. Denizcilerimiz varlıkları ve zerafetleri ile kentimize bir ayrıcalık getiriyor” diye konuştu. Yılmaz konuklarına Samsun’la ilgili çeşitli bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından komutanlar Başkan Yılmaz’a günün anısına çeşitli hediyeler sunarken, Yılmaz da konuklarına Bandırma Gemisi’nin birere maketini armağan etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: