Denizciler Kaymakam Özdemir’i Ziyaret Etti

Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu üyeleri ve Alanyalı denizcilik sektör temsilcileri Alanya Kaymakamı Erhan...

Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu üyeleri ve Alanyalı denizcilik sektör temsilcileri Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir’e nezaket ziyaretinde bulundu.

DTO Antalya Şubesi Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz ve Yönetim Kurulu üyesi Serdar Eyiler, Alanya Liman İşletmeleri A.Ş, Alanya Marina İşletmesi, Balıkçılar Kooperatifi ile Bot turu yapan kooperatif ile dernek başkanları ve yöneticilerinden oluşan denizcilik sektör temsilcileriyle birlikte Kaymakam Erhan Özdemir’i ziyaret etti.

Kaymakam Özdemir’e DTO’nun faaliyetleri hakkında bilgi veren Kaçmaz, Antalya’da turizmin önemli bölümünün denizde yapılan aktivitelerle gerçekleştiğini söyledi. Bu nedenle yeni turizm sezonuna girerken sektörün sorunlarının çözümü için çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Reklam
Reklam

DTO Yönetim Kurulu Üyesi ve Su Sporları İhtisas Komisyonu Başkanı Serdar Eyiler de, Alanya’da denizcilik sektörünün her ayağında bir gurup bulunduğunu kaydetti. Denizcilik sektörünün sorunlarının çözümüne destek verilmesini isteyen Eyiler, bunun bölge ve ülke turizmine de önemli katkılar yapacağını söyledi. Eyiler, “Antalya’da denizin asıl sahipleri tur tekneleri, su üstü ve su altı sporları tesisleridir. Tur tekneleri ve su sporları tesisleri binlerce turiste hizmet veriyor. Su üstü ve su altı sporları çoğu liman başkanının ilgisi dışında kalabiliyor. Sektör yönetmeliklerle düzene giriyor. Sektör yeni turizm sezonuna hazır, sektör mart ayında denize girecek” dedi.

Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir de Alanya’yı, turizm ve denizcilik sektörünü tanımaya, sorunları çözmeye çalıştığını belirtti. İlçede denizcilik sektörüyle diyaloglar kurarak yardımcı olacaklarını anlatan Özdemir, denizcilik sektörünün desteğe ihtiyacı olduğunu vurguladı. Kaymakam Özdemir, “Alanya uzaktan cennet gibi görünüyor ama sorunları da var. Denizcilik sektörü sıkıntıda olduğunda yanlarında birilerinin olduğunu bilmeli. Deniz ülkesiyiz ama denizi görmüyoruz. Hep birlikte bir şeyler yapmak gerekiyor. Ne yapacaksak beraber yapalım” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: