Denizcilik Öğrencileri Yurt Dışında Staj Yapacak

Tatvan ve Van Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi öğrencileri, hazırladıkları "Balıkçı Gemisinde Manevra" ile "Üç Boyutlu Gemi Tasarım ve Modelleme Eğitimi"

Tatvan ve Van Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi öğrencileri, hazırladıkları "Balıkçı Gemisinde Manevra" ile "Üç Boyutlu Gemi Tasarım ve Modelleme Eğitimi" projeleri kapsamında yurt dışında staj yapacak.

Tatvan Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Erhan Tunç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Leonardo da Vinci Avrupa Birliği (AB) Mesleki Eğitim Programı Hareketlilik Projeleri çerçevesinde sunulan proje tekliflerinin değerlendirme sürecinin tamamlandığını ve sonuçların ilan edildiğini söyledi.

Ulusal Ajans'a sunulan 2 bin 261 proje teklifinden 2 bin 57'sinin ön değerlendirme kriterlerini karşıladığını ve içerik değerlendirmesine alındığını kaydeden Tunç, projelerin iki bağımsız dış uzman tarafından değerlendirildiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Tunç, 320 proje teklifinin mevcut bütçe imkanları çerçevesinde değerlendirme komitesi tarafından desteklenmeye değer görüldüğüne değinerek, Van ve Tatvan'daki öğrencilerin hazırladığı 'Balıkçı Gemisinde Manevra' projesiyle 14 öğrenci, 2 öğretmen; 'Üç Boyutlu Gemi Tasarım ve Modelleme Eğitimi' projesiyle de 15 öğrenci 3 öğretmenin yurt dışında staj yapma fırsatı bulacağını ifade etti.

Tunç, projelerle öğrencilerin iş hayatına entegrasyonun sağlanması, girişimcilik, ekip çalışması, sosyal uyum ve benzeri becerilerinin gelişmesi, genel ve mesleki yabancı dil yeterliklerinin gelişmesi ve Avrupalılık bilinci kazanmalarının sağlanmasının amaçlandığını dile getirdi.

Muhabir: Servet Taşdemir / Berin Çetin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: