Denizden uçak çıktı!

Türk Hava Yolları'nın (THY) 33 yıl önce Marmara Denizi'ne düşen uçağının parçaları balıkçıların ağlarına takıldı.

Marmara Denizi'ne 33 yıl önce düşen THY'ye ait "Bursa" isimli uçağın parçaları balıkçılar tarafından bulundu. Avcılar açıklarında bulunan parçalar balıkçıların ağına takılarak gün ışığına çıktı. Yeşilköy'deki balıkçı barınağından bulunan parçalar alınarak THY Teknik Hangarları'na götürüldü.

THY'nin F-28-1000 Fokker Fellowship tipi Bursa adlı uçağı, 30 Ocak 1975 tarihinde Yeşilköy Hava Meydanı'na yaklaşırken Marmara Denizi'ne düşmüştü. İzmir-İstanbul seferini yaparken Marmara Denizi'ne düşen uçakta 41 kişi hayatını kaybetmişti. Uçakta ölen yolcu ve mürettebatın aileleri 'Facebook'ta bir araya gelerek kazayı araştırıyordu. Uçak kazasında sanatçı Seyyal Taner'in hostes kız kardeşi Serap Özşahin ve Fatih Terim'in eşi Fulya Terim'in babası da ölenler arasındaydı.

Reklam
Reklam

İnternetteki bir paylaşım sitesinde, çıkartılan parçanın yaklaşık 3x3 metre ebadında olduğu ve 5 tane penceresi olduğu belirtildi. Parçanın üzerinde ise THY'nin "HY TÜRK HAVA" yazısı bulunduğu da kaydediliyor.

Bursa isimli uçak İzmir-İstanbul seferini yaparken Yeşilköy Havaalanı'ndaki elektrik kesintisi yüzünden Marmara Denizine düşmüş ve 41 kişi hayatını kaybetmişti.

İHA