Denizi öğrencilere uygulamalı eğitimlerle sevdirecekler

Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği 'Sınırsız Mavi' eğitim...

Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği 'Sınırsız Mavi' eğitim projesi Muğla'nın Fethiye ilçesinde yeniden başlatıldı. Program çerçevesinde bu yıl öğrencilere uygulamalı eğitim verilecek.
TURMEPA, denizlerin kirletilmesini önlemek amacıyla Fethiye'deki okullarda eğitim veriyor. 'Sınırsız Mavi' eğitim projesi ilköğretim 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilecek. 4 okulda 3 bin öğrenciye verilecek eğitimler bu yıl uygulamalı olarak yapılacak.
Konuyla ilgili açıklama yapan Fethiye Kıyı ve Deniz Merkezi yetkilisi Ersin Özer, projenin amacının deniz kirliliği bilincinin küçük yaştan itibaren verilmesi olduğunu söyledi.
Programın, sınav günlerine denk gelmeyecek şekilde, ders saatlerinin içinde düzenleneceğini belirten Özer, “Sınırsız Mavi eğitimlerini desteklemek amacıyla bu yıl çocukların denizle olan aşinalıklarını arttırmayı hedefliyoruz. Programda Gülden Temel Erdönmez tarafından ilköğretim öğrencilerine yönelik, çevre ve denizle ilgili deneyler yapılacak.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz