Denizin Bereketi, Balıkçıları Güldürdü, Kasapları Üzdü

Etin kilogramının 25 TL`yi bulduğu günümüzde evine ayda yılda bir et giren vatandaşın yüzünü, denizden...

Etin kilogramının 25 TL`yi bulduğu günümüzde evine ayda yılda bir et giren vatandaşın yüzünü, denizden bol çıkan palamut güldürdü.

Denizden palamut başta olmak üzere diğer balık çeşitlerinin bol çıkasına en çok üzülen ise kasaplar oldu.

Balıkçılar satışlardan son derece memnun olduklarını belirterek, palamudun 500 gramlığının 2 TL, 700 gramlığının ise 3 TL’den satıldığı belirtildi.

Yıllardır balıkçılık yapan Ahmet Bitiş “Denizimiz bu yıl bereketli geçiyor. Bu durum hem balıkçıların hem de vatandaşın yüzünü güldürüyor. Palamut başta olmak üzere fiyatları her vatandaşın alacağı düzeyde.Hamsi sezonunun iyice açılmasıyla inanıyorum ki vatandaş daha da fiyatlardan memnun kalacak ve kırımızı et giremeyen eve beyaz et girecektir.Şu sıralarda ise palamutun tanesi 2 ila 3 TL arasında değişirken, mezgitin ve istavritin kilosu ise 5 TL’den satılmaktadır” dedi.

Reklam
Reklam

Balık sezonunu açılmasıyla et satışlarının biraz olsun düşmesinden yakınan kasaplar ise, yaklaşan kurban bayramından da endişe duyduklarını ifade ettiler.

Kasap Ersoy Karadeniz ise “Balık sezonunun açılmasıyla işlerimizde kısmi olarak düşüş yaşandı. Bu her balık sezonunda yaşadığımız bir durgünluk. Ancak bizi en fazla düşündüren ise balık sezonunda yaşanan durgunluğun Kurban Bayramıyla birlikte daha da üst seviyelere çıkacak olmasıdır. Şuan da et fiyatlarımız ise kırmızı ette kilo başına dana kıyma 23, kuşbaşı 25, bonfile 29, kuzu pirzola 29, kemikli et ise 19 TL civarındadır” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz