"Denizin Gizemlerini Adada Keşfedelim" Projesi Sona Erdi

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aytaç Altın'ın yürütücülüğünü yaptığı "Denizin Gizemlerini Adada

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aytaç Altın'ın yürütücülüğünü yaptığı "Denizin Gizemlerini Adada Keşfedelim" adlı TÜBİTAK projesinin sertifika töreni yapıldı.

Terzioğlu Yerleşkesi Troia Kültür Merkezi'ndeki törene, Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, üniversite yöneticileri, akademisyenler ile projeye de yer alan öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, törende yaptığı konuşmada, projenin insan odaklı olmasının önemli olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Çanakkale'nin deniziyle, ormanıyla, tarihi savaşların yaşandığı yerleriyle doğal bir okul olduğunu dile getiren Laçiner, "ÇOMÜ, Çanakkale'nin bu özelliklerini birleştirdiği ölçüde çok başarılı programlar yapabilmekte. İnsana dokunan projeler son dönemde öğretim üyelerimiz tarafından daha çok yapılmaya başlandı. Binalar yapılıyor, makineler alınıyor, bunlar bir biçimde çözülüyor ama asıl kültürü oluşturmak önemli. Onlar da genç arkadaşlarımız sayesinde, gelecek nesilleri yetiştirerek olacak" diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Aytaç Altın ise çocuklara denizi sevdirmeyi amaçladıklarını, bu amaçla da bir hedef kitlesi belirleyerek Gökçeada'ya gittiklerini ve 14 gün boyunca adada bulunduklarını bildirdi.

Altın, 7-12 yaş arasında 67 öğrencinin gezi ve etkinliklere katıldığını dile getiren Altın, çocukların birer deniz kaşifi olduğunu, projeye destek olanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından öğrencilere sertifika ve madalyaları verildi.

Muhabir: Mehmet Bayer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz