Denizin Ortasında Mahsur Kalan 3 Kişiyi Yük Gemisi Kurtardı

Marmara Denizi’nde dün sert rüzgar ve yağmur nedeniyle denizde mahsur kalan lüks yattaki 3 kişi,...

Marmara Denizi’nde dün sert rüzgar ve yağmur nedeniyle denizde mahsur kalan lüks yattaki 3 kişi, çelik yüklü gemi tarafından kurtarıldı.

Kaptan Fikret Önver yönetimindeki demir yüklü İÇDAŞ-1 gemisi, 30 Haziran Pazar günü saat 19.45’de Marmara Adası’nın kuzeydoğusunda 10 mil açıkta mahsur kalan “Hayalim N” isimli yattan imdat çağrısı aldı. Çanakkale’den yola çıkan ve Ambarlı Mardaş Limanı’na hareket halinde olan İÇDAŞ-1, yönünü mahsur kalan yata çevirdi. Pervane sistemindeki arıza nedeniyle denizin ortasında mahsur kalan ve büyük bir tehlike yaşayan 2’si erkek 3 kişi, yardım çağrısının ardından beklemeye başladı. Yardım isteğinden yaklaşık 1 saat sonra 3 kişi kurtarılırken, yat yük gemisinin yedeğine alınarak Ambarlı Mardaş Limanı’na hareket edildi.

Reklam
Reklam

‘Hayalim N’ gemisinde mahsur kalanları kurtarmak için İÇDAŞ- 1 gemisinin yönünü değiştiren Kaptan Fikret Önver, “Derhal olay mahalline tam yol hareket ettim. Çevredeki gemileri, Trafik Kontrol İstasyonu’nu ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nı bilgilendirdim. Yardım çağrısında bulunan yatla yapmış olduğum ilk telsiz görüşmesinde 3 kişinin de çok korktukları seslerinden anlaşılıyordu. Sakin olmalarını, gerekli yerlere haber verdiğimizi, en yakın zamanda kendilerini kurtaracağımızı ve devamlı telsizi dinlemelerini söyledim” dedi.

Kaptan Önver, kurtarılan 3 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğunu, herhangi bir sıkıntıları olmadığı için limana doğru hareket ettiklerini kaydetti. Hayalim N isimli yat Ambarlı Yat Limanı’na çekilirken, 3 kişi de sağlıklı bir şekilde karaya adım attı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: