Denizin üzerinde yürüyorlar

Marmaris’in Orhaniye köyünde bulunan ve denizin içinde kumlardan oluşan yol nedeniyle insana su üstünde yürüme hissi tattıran Kızkumu turistlerin akınına uğruyor.

MUĞLA (İHA) - Marmaris’in Orhaniye köyünde bulunan ve denizin içinde kumlardan oluşan yol nedeniyle insana su üstünde yürüme hissi tattıran Kızkumu turistlerin akınına uğruyor.

600 metre boyunda kırmızı kumdan oluşan oluşumun üzerinde yürüyebilen turistler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Kızkumu’nun üzerinde yürüyen turistler uzaktan bakıldığında su üzerinde yürüyormuş gibi gözüküyor. İlçe merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta olan ve etrafını çeviren ormanlarla ziyaretçilerini kendine hayran bırakan Orhaniye köyü, efsanevi Kızkumu Plajı'nın ünü sayesinde her yıl on binlerce turisti konuk ediyor. Özellikle cip safari turlarının ortak uğrak noktası olan plaj, köyün ekonomisine önemli katkı sağlıyor.
KIZKUMU EFSANESİ

Reklam
Reklam

Efsaneye göre, çok eski zamanlarda bölgenin kralının kızı fakir bir balıkçıyla tanışır ve birbirlerine aşık olurlar. Ancak, birbirlerini çok seven gençlerin evlenmesine kral karşı çıkar. Kralın karşı çıkmasına rağmen genç sevgililer gizli gizli buluşmaya başlar. Zamanla durumu fark eden kral askerlere kızını takip ettirir. Askerlerde krala neler gördüklerini anlatır. Balıkçı gencin denizden gelerek kralın kızını kumsalda bekleyip ışıkla işaret verip buluştuklarını öğrenen kral duruma sinirlenerek emirlerine karşı gelen kızı bile olsa affetmez. Bir gece kızını yakalatan kral askerlerine ışıkla işaret vermesini söyler. Işığı gören genç balıkçı bir manga askerin içine doğru koşar.

Kralın kızı ise askerlerin elinden kaçarak sevgilisini kurtarmaya çalışır. Ancak, koyun diğer tarafına gitmesi imkansızdır. Fakat genç kız aşkı için kendini denize atar. İşte tam o sırada harikulade bir olay gerçekleşir. Kızın adım attığı her yer kuma dönüşür. Kızın peşinden koşan askerler ise suya gömülür kız kayığa kadar koşar ve sevgilisine sarılır. Ancak, okçulardan biri yayını gererek oku fırlatır ok kıza saplanmıştır. Kızdan akan kan denizi kırmızıya boyar. Genç balıkçı ise kızı alarak sandalıyla uzaklaşır ve bir daha kimse onları görmez. O günden sonra koy Kız kumu olarak adlandırılır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz