Denizlerde Palamut Bereketi

Yasağın bitmesinin ardından balık pazarı hareketlenirken, dört gözle beklenen palamut da tezgahlarda kendisini göstermeye başladı....

Yasağın bitmesinin ardından balık pazarı hareketlenirken, dört gözle beklenen palamut da tezgahlarda kendisini göstermeye başladı. Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde daha önce tanesi 10 TL’den satılan palamudun fiyatı 5 TL’ye kadar düştü.

Balık avlanma yasağının sona ermesinden sonra başlayan derinlik yasağını balıkçılar tartışırken, palamut denizlerde görülmeye başlandı. Av yasağından önce balığın yanına yaklaşamayan orta direk vatandaşların yasağın sona ermesiyle yüzü güldü. Gelibolu balık haline sabah ve öğlen olmak üzere kamyonlarla gelen yüzlerce kasa palamut balık fiyatlarını düşürünce vatandaş balıkhaneye hücum etti. Tanesi 10, çifti 15 liradan satılan palamudun fiyatı 5 liraya kadar düştü.

Reklam
Reklam

Balık satıcısı Özkan İş, “Palamut göçü başladı. Ne yakaladın yakaladın, yoksa Yunanistan'a geçecek. Bugün bana ve diğer arkadaşlara balık gelince fiyatlar otomatikman indi. Bu sayede hem vatandaşın hem de bizim yüzümüz güldü” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz