Denizli Belediyesi yılda 350 bin ton bitkisel atık yağ toplayacak

Denizli Belediyesi, Bitkisel Atıkların Ayrı Toplanması Projesi’ni İMKB Kız Meslek Lisesi’nden başlattı. Projeyle yılda yaklaşık...

Denizli Belediyesi, Bitkisel Atıkların Ayrı Toplanması Projesi’ni İMKB Kız Meslek Lisesi’nden başlattı. Projeyle yılda yaklaşık 350 bin ton atık yağın doğayı kirletmesinin önüne geçilecek, yağlar ekonomiye kazandırılacak ve arıtma tesisinde arıtma için harcanan maliyet ortadan kaldırılmış olacak. Hedef kitle olarak ev hanımları ve öğrenciler seçildi.

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve müdürlük görevlileri, İMKB Kız Meslek Lisesi öğrencilerine projeyi anlatarak uygulamayı başlattı. Gökoğlan, belediyenin çevreyi koruma adına ne gerekiyorsa yaptığını ve yapmaya devam edeceğini belirterek, “Denizli, çok hızlı büyüyen bir kenttir. Büyürken de çevreye duyarlı olmak, olmazsa olmazlarımızdandır. 2009 yılında En Çevreci İl ödülünü aldık. Çevreye duyarlı olmanın bir kriteri de bitkisel yağların ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılması ve çevre kirliliğinin azaltılmasıdır. Bu proje kapsamında İMKB Kız Meslek Lisesi’nde projeye başlıyoruz. Buradaki öğrencilerimiz, annelerine en yakın mesafededir. Gelecekte ise her biri anne adayı olacaktır.” dedi.

Reklam
Reklam

Evlerden çıkan atık yağların 350 bin ton dolayında olduğunu vurgulayan Gökoğlan, “Bu kadar bitkisel yağı, çok büyük maliyetlerle atık su arıtma tesisinde arıtıyoruz. Ayrıştırılmayan yağların sularla birlikte arıtmaya gitmesi ve arıtılması çok zor ve pahalıdır. Atık bitkisel yağlar, ayrıca topraklarımızı kirletiyor. İlimiz gelişirken bu sıkıntı olur. Piller gibi atık sıvı yağ kutuları da getirilecek. Bu kapsamda sizlerden destek bekliyoruz.” şeklinde konuştu. Başkan Yardımcısı Gökoğlan, daha sonra plastik kovadaki yağı kutuya doldurarak projeyi başlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: