Denizli Belediyesi’nden Beş Bin Kişiye Aşure İkramı

Denizli Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle 5 bin kişilik aşure dağıttı.Denizli Belediyesi, daha önce birçok kez...

Denizli Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle 5 bin kişilik aşure dağıttı.

Denizli Belediyesi, daha önce birçok kez düzenlediği aşure dağıtımı geleneğini bu yıl da sürdürdü. Bayramyeri Meydanı’nda kurulan çadırda Cuma namazı sonrası başlanılan aşure dağıtımına ilgi oldukça fazlaydı. Yaklaşık 3 saatte 5 kişi için hazırlanan aşure tükendi.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da, Cuma namazı çıkışı sonrasında çadıra gelerek görevlilerle birlikte aşure dağıttı. Aşure dağıtımından sonra vatandaşlarla sohbet eden Başkan Zolan, her ülkenin kendi gelenek ve göreneklerine sahip çıkması gerektiğini ifade ederek, “Kendi değerlerimize, kendi inançlarımıza sahip çıkmazsak başkalarının değerleri ve inançları bizim değerlerimiz ve inançlarımız haline gelir. Hem milli, hem de manevi olarak güzellikleri yaşamak ve yaşatmak adına, değerlerimizi ve geleneklerimizi sürdürme adına elimizden geleni yapıyoruz. Aşure programımız da bunlardan biri” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: