Denizli Belediyesinden Bin Sporcuya Malzeme Yardımı

Denizli Belediyesi, yaz spor okullarına futbol branşında katılan bin öğrenciye, eşofman ve forma dağıttı.

Denizli Belediyesi, yaz spor okullarına futbol branşında katılan bin öğrenciye, eşofman ve forma dağıttı.

Akkonak Sentetik Çim Saha'daki dağıtım törenine, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Belediyespor Kulübü Başkanı Rüşan Uzunoğlu ile kulüp yöneticileri, yaz spor okulu öğrencileri ve öğrenci velileri katıldı.

Nihat Zeybekci, 2004'te bugünkü gibi basketbol, voleybol sahalarının, sentetik çim sahalarının olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Denizli'de vatandaşlarımızın kullanacağı 1 tek tenis kortu bile yoktu. 2005'de Başbakanımızın talimatıyla belediye kanunu çıktığında amatör spora belediyeler dilediği kadar destek verebilir hale geldi. Onun sonucudur ki biz Denizli'de 10 binlere spor yaptırabilir olduk, Denizli'de amatör kulüplere destek verir hale geldik.

Denizli Belediyespor'un gerek futbol ve diğer branşlarda Denizli'ye spor yaptırmasını öngördük. Avrupa'da yüzme bilmeyen çocuklara ilköğretim diploması verilmiyor. İnşallah bizim ülkemizde de böyle konumlara geliriz. Denizli'mizde spor salonları, yüzme havuzları yapmaya devam ediyoruz. Göreceksiniz burada eğitim alan çocuklar olimpiyatlarda da çok başarılar elde edecek."

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da önceki dönem belediye başkanı Nihat Zeybekci'nin 2004'te başlatmış olduğu spora yatırım hamlesi sonucunda bugün binlerce vatandaşın spor yaptığını ifade ederek, "Belediyespor 18 farklı branşta faaliyet gösteriyor. Bu sene olağan üstü gayret edildi ve farklı branşlarda 6 binin üzerinde çocuk kayıt oldu. Nihai hedefimiz Türkiye'nin en iyi spor okulunun Denizli Belediyespor Okulu olmasıdır. Binlerce çocuğa binlerce insana spor yaptırıyorsa o zaman başarılı olmuş demektir. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Denizli Belediyespor Kulübü Başkanı Rüşan Uzunoğlu da, Yaz Spor Okulları'nın her yıl düzenlendiğini, böylece çocukların kötü alışkanlıklardan uzak durarak zamanını en iyi şekilde değerlendirdiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Denizli Belediyesi Yaz Spor Okulları'ndan futbol branşına katılan 1999-2005 yılları arasında doğan toplam 1000 çocuk, eşofman ve formalarını aldı.

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Binnaz Ersoy

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz