Denizli Belediyesinden "engelsiz Mesaj" Sistemi

Denizli Belediyesi, işitme engelliler için "engelsiz mesaj" sistemine geçti.

Denizli Belediyesi, işitme engelliler için "engelsiz mesaj" sistemine geçti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Türk Telekom Genel Müdürlüğünün başlattığı "İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz" sosyal sorumluluk projesinin tanıtımı Denizli Belediye Meclisinde yapıldı.

Projenin tanıtımına, Belediye Başkanı Osman Zolan, Türk Telekom Satış Başkanı Mehmet Ali Akarca, Türk Telekom Kamu Satış Direktörü Erkan Musa Mızrak, Türk Telekom Batı Bölge Müdür Yardımcısı Hayati Uluata, Türk Telekom Müşteri Yönetim Direktörü Yasin Yarbay ve Türk Telekom İl Müdürü Osman Karakaş katıldı.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Zolan, Denizli'de engellilere yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi aracılığı ile tüm engellilerin belediyeden istek ve beklentilerini aldıklarını, çalışmalarını buna göre yaptıklarını ifade eden Zolan, şunları kaydetti:

"Bakanlığımız ve Türk Telekom'un özellikle işitme engellilere yönelik başlattığı sosyal sorumluluk projesine ilk dahil olan belediyeyiz. İşitme engellilerimiz kendi kullandıkları cep telefonundan belediyemizin normal telefon numarasına isteklerini, şikayetlerini ve beklentilerini belediyeye gelmeden istedikleri yerden mesaj yoluyla iletebilecekler. Mesajı alan görevlilerimiz şikayetleri, istekleri anında ilgili müdürlüklere bildirecek. Mesajı atan engellimize de yine mesaj yoluyla sürekli bilgi verilecek. Bu sistemle ilgili gerekli alt yapımızı oluşturduk."

İşitme engelliler cep telefonundan belediyenin "0 258 265 21 37" numaralı hattına talep ve beklentilerini mesaj yoluyla bildirecek, işitme engellilere belediye tarafından cep telefonlarına gönderilecek mesajla talepleri ve şikayetleri ile ilgili bilgi verilecek.

Reklam
Reklam

Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Mustafa Dermencioğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: