Denizli Belediyesi'ne Ankara Büyükşehir'den Otobüs

DENİZLİ (AA) - Denizli Belediye Meclisi, toplu taşımacılık amacıyla alınacak 150 otobüsten 20'sinin Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden sağlanmasını kararlaştırdı.

DENİZLİ - Denizli Belediye Meclisi, toplu taşımacılık amacıyla alınacak 150 otobüsten 20'sinin Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden sağlanmasını kararlaştırdı. Belediye Meclisi, Başkan Osman Zolan'ın talebi üzerine olağanüstü toplandı. Toplantıda, belediyeye alınacak 150 yeni otobüsle ilgili görüşme yapıldı. Denizli'nin büyükşehir olmasının ardından toplu ulaşımın 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanacağını ifade eden Başkan Zolan, şunları söyledi: "Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz aylarda yaptığı ihale ile 250 otobüs alımı gerçekleştirdi. Otobüslerin hepsi yeni ve konforlu. Böyle bir otobüsün imalatının geç olması ve 1 Nisan tarihine yetişemeyecek olması nedeniyle 20 körüklü otobüsün belediyemize alınmasını kararlaştırdık. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile bir anlaşma yaptık. Meclisimizin bana vereceği yetki ile ilerleyen günlerde bu otobüsler Denizli'ye getirilecek. Bu işte tek amacımız Denizli halkına daha konforlu bir ulaşım hizmetini sunmaktır." CHP Grup Sözcüsü Teoman Sancar, alınacak otobüslerle ilgili net bütçelerin oluşması gerektiğini belirterek bilgi verilmesini isterken, MHP Grup Sözcüsü İbrahim Açıkgöz de ulaşım için çalışma yapılması gerektiğini, kurulacak sistem için bir plan olmadığını kaydetti. İşçi Partili Meclis Üyesi Gökhan Dikmen de Ankara’dan alınacak otobüslerin maliyeti konusunda bir bilgilendirmenin bulunmadığını belirterek, bu durumun meclis üyelerine açıklanmasını istedi. Konuşmaların ardından yapılan oylamada teklif, AK Parti ve CHP'li üyelerin 29 kabul, diğer meclis üyelerinin 7 red oyu ile meclisten geçti. Alınan kararla Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan'a Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden alınacak 20 körüklü otobüs için yetki verildi. Denizli Belediye Meclisi, ekim ayı başında yaptığı oturumunda, belediye kontrolünde özel şirket tarafından sağlanan şehiriçi toplu ulaşımın belediye tarafından yapılmasını, Belediye Başkanı Osman Zolan'a 150 otobüs alımı için 60 milyon liralık yetki verilmesi kararlaştırmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: