Denizli Belediyesi’nin 2012 Faaliyet Raporu Kabul Edildi

Denizli Belediye Meclisi’nde 2012 yılı Faaliyet Raporu kabul edildi.Denizli Belediye Meclisi, Nisan Ayı Meclis Toplantısı'nı...

Denizli Belediye Meclisi’nde 2012 yılı Faaliyet Raporu kabul edildi.

Denizli Belediye Meclisi, Nisan Ayı Meclis Toplantısı'nı gerçekleştirerek gündem maddelerini ele aldı. Gündem maddelerinden ise 2012 Faaliyet Raporu’nun onaylanması öne çıktı. Gündem yaklaşık 4 sat süren toplantı sonucunda kabul edildi. Gündem konusu için her partinin grup başkanları söz alarak görüşlerini aktardı. CHP adına Teoman Sancar, MHP adına İbrahim Açıkgöz, İşçi Partisi adına Gökhan Dikmen görüşlerini aktardı. Ardından Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, söz alarak 2012 yılında yapılan çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Muhalefet partilerinin eleştirilerinin ardından söz alan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli için 24 saat çalıştıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Görevde oldukları sürece tek amaçlarının Denizli’ye hizmet olduğunu kaydeden Başkan Zolan, "2004 yılında Denizli’nin fotoğrafını birlikte çekelim. 70 yıldır kullanılan içme suyu boruları vardı. Yağmur suyu hattı yoktu. Yağmur suları kanalizasyona bağlıydı. Kanalizasyonlar ise arıtılmadan tarım alanlarına bırakılırdı. Delikliçınar Meydanı’nda hava kirliliğinden kuş uçmazdı. Kömür kokusu ve kirlettiği hava nedeniyle astım hastası olanlar sokağa çıkamazdı. Atatürk, Candoğan gibi birkaç küçük park vardı.Basık olan ve artık ömrü tamamlanmak üzere olan Merkez Spor Salonu haricinde 1 tane kapalı spor salonu yoktu. 1 tane köprülü kavşak yoktu. 1 tane yaya üst geçidi yoktu. 1 tane vadi projesi yoktu. 2004 yılında Denizli halkına layık görülen yapı buydu" dedi. Görevde oldukları yıllar boyunca Denizli’nin büyük bir değişim yaşadığını aktaran Başkan Zolan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye’nin en temiz suyunu Denizli kullanıyor. Köprülü kavşakların, yaya üst geçitlerin sayılarını unuttuk. Parklarımız ve yeşil alanlarımız binin üzerine çıktı. Denizli vadi projeleri ile tanıştı. Yeşil alan miktarı Avrupa ortalamasının üzerine çıktı. Doğalgaz gelerek kirli hava geride kaldı. Ege’nin en büyük parkları şehrimiz yapılıyor. Yollarımıza girersek yapılanları anlatmakla işin işinden çıkamayız. En çevreci, en temiz, en sağlıklı kent seçildik. Her yıl bu alanlarda birkaç ödül alıyoruz. Hayata geçirdiğimiz projeler çok eleştirildi ama iyi ki yapmışız. Çok şeye karşı çıktınız, tebrik bile etmediniz. Ama aynı gemide olduğumuzu unuttunuz. Hiçbir zaman koltuk sevdalısı ve klasik anlayış içinde olmadık. Beden önce belediye başkanları vardı benden sonra da olacak. Sizden önce meclis üyeleri vardı sizden sonra da olacak. Biz ne ilkiz ne de sonuz. Amaç görevde kaldığımız süre içinde bir fazla eseri kentimize kazandırmaktır. Şu anda hayata geçirdiğimiz projeleri görmekten gurur ve onur duyuyorum".

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından 424 sayfalık faaliyet raporunun oylamasına geçildi. Faaliyet raporu 20 kabul, 14 çekimser oyla kabul edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: