Denizli Devlet Hastanesi’nde deprem ve yangın tatbikatı yapıldı

Denizli Devlet Hastanesi’nde, acil durum ve afetlere hazırlıklı olabilmek amacıyla deprem ve yangın tatbikatı yapıldı....

Denizli Devlet Hastanesi’nde, acil durum ve afetlere hazırlıklı olabilmek amacıyla deprem ve yangın tatbikatı yapıldı. İl Afet ve Acil Yardım Müdürlüğü, Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün ortak tatbikatı gerçeği aratmadı.
Senaryo gereği Akköy ilçesinde saat 15.30’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremde, Denizli Devlet Hastanesi Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi (AMATEM) binası kullanılamayacak şekilde hasar gördü. Hastalar ve personelden göçük altında kalan 10 kişi, UMKE tarafından sağ olarak çıkarıldı. Deprem sırasında altı katlı C bloğun 3. ve 5. katlarında yangın çıktı. İtfaiye ekipleri, halatla hat kurma yöntemiyle yoğun bakım servisinde yatan hastaları başarılı bir şekilde tahliye etti. 3. ile 5. katlar arasında kalan göz ve kulak burun boğaz servislerindeki hasta ve personel de dumandan etkilenmemesi için yangın merdiveninden tahliye edildi.
Hastane Afet Planı (HAP) Başkanı olan Başhekim Uzm. Dr. Ramazan Canural, hayati önem taşıyan afetler konusunda görevli ekibin her zaman bilinçli ve hazır olması gerektiğini ifade etti. Organizasyonu yapan Başhekim Yardımcısı Dr. Hasan Çalışkan, Acil Tıp Uzmanı Dr. Hacı Mehmet Şahin ve Sivil Savunma Uzmanı Nuri Sürücüoğlu da afete hazırlıklı olmanın önemli olduğunu, tatbikatla anlattıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz