Denizli Devlet Hastanesi'nde Depremve Yangın Tatbikatı Yapıldı

Denizli Devlet Hastanesi'nde, İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekibi ve Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri deprem ve

Denizli Devlet Hastanesi'nde, İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekibi ve Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri deprem ve yangın tatbikatı yaptı.

Senaryo gereği Denizli'de meydana gelen 6,5 şiddetindeki depremde Denizli Devlet Hastanesi F Blok ve A Blok'un 2. katı hasar gördü, elektrik kontağından yangın çıktı. Kısmi olarak çöken İnfertilite Merkezi'nde 2 personel göçük altında kalırken, UMKE ekiplerince gerçekleştirilen çalışmalarla göçüktekiler sağ olarak çıkarıldı.

Reklam
Reklam

Deprem sırasında 3 katlı F Blok binasının 2. ve 3. katında yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, asansörle çatıda mahsur kalan bir hasta yakını da kurtarıldı. Ayrıca A Blok 2. katta odada mahsur kalan bir kişi de itfaiye ekiplerince binadan tahliye edildi. F Blok 2. ve 3. katta Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ile Yeni Doğan Servislerindeki yaralananların da bulunduğu hasta ve personel, dumandan etkilenmemesi için yangın merdiveninden tahliye edildi.

Denizli Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan, hayati önem taşıyan afetler konusunda görevli ekibin her zaman bilinçli ve hazır olması gerektiğini ifade ederek, tatbikatın gerçeğini aratmadığını kaydetti.

Muhabir: Fatma Karakış / Mustafa Dermencioğlu / Ali Korkmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: