Denizli Halk Sağlığı Müdürü Demirciler: "Son Yıllarda Ölümlere Yol Açan Obezite Türkiye'de De Bir Halk Sağlığı Problemihaline Geldi"

Denizli Halk Sağlığı Müdürü İbrahim Demirciler, son yıllarda ölümlere yol açan obezitenin Türkiye'de de bir halk sağlığı problemi haline geldiğini

Denizli Halk Sağlığı Müdürü İbrahim Demirciler, son yıllarda ölümlere yol açan obezitenin Türkiye'de de bir halk sağlığı problemi haline geldiğini belirtti.

Demirciler, yaptığı yazılı açıklamada, obezitenin artık sadece yetişkin kadın ve erkekleri değil, bebek, çocuk ve gençleri de büyük oranda etkilediğini kaydetti.

Çocukluk çağından itibaren uygulanacak yeterli ve dengeli beslenme ile şişmanlığın oluşumunun önlenebileceğini kaydeden Demirciler, "Obezitenin önlenmesinde diyetin yanı sıra egzersizin de olması daha etkili ve sağlıklı sonuç alınmasında vazgeçilmez kuraldır. Fiziksel aktivite birçok hastalık için hem önleyici, hem de iyileştirici etkilere sahiptir" dedi.

Reklam
Reklam

Demiciler, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Son yıllarda ölümlere yol açan obezite Türkiye'de de bir halk sağlığı problemi haline geldi. Günlük düzenli fiziksel aktivite sağlıklı beslenme ile birlikte kronik hastalıkların önlenmesindeki sağlık risklerini en aza indirebilmede en önemli öğedir. Fiziksel aktivite kadın, erkek, her yaştaki bireye fiziksel, sosyal, zihinsel ve ruhsal yararlar sağlar."

Muhabir: Fatma Karakış

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: