Denizli Halkı Horozunu Seçti

Denizli’de, yeni yapılacak horoz heykeli ile ilgili yapılan anket sonuçlandı. Anket sonucunda büyük oranda horoz...

Denizli’de, yeni yapılacak horoz heykeli ile ilgili yapılan anket sonuçlandı. Anket sonucunda büyük oranda horoz heykelinin camdan olması yönünde oy çıktı.

Alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra yeşil alan, kent giriş çıkışları ve parklarıyla çehresi değişen Denizli’de, yıllardır bulunduğu yerden kaldırılan ve yenisi yapılacak olan kentin simgesi horozun nasıl olacağı yönünde Denizli Belediyesi tarafından başlatılan anket sonuçlandı. Ankete internet üzerinden katılan 14 bin 414 kişiden 11 bin 127’si cam horoz, bin 149’u kaldırılan horoz, bin 38’i polyester horoz, 577’si bronz horoz, 523’ü de mermer horoz yönünde oy kullandı.

Reklam
Reklam

Belediye binası içine konulan sandığa oy kullanan 2 bin 250 kişi cam, 304’ü polyester, 156’sı mermer, 126’sı bronz ve 500’ü kaldırılan horoz için oy attı. Toplam ankete katılan 17 bin 750 kişiden 13 bin 377 kişinin cam horoz yönünde oy kullanması üzerine, Denizli Belediyesi önüne konulacak yeni horoz heykelinin camdan olması kararlaştırıldı.

Denizli horozunun atanmış değil, seçilmiş bir horoz olduğunu belirten Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, şöyle konuştu: “Denizli halkı horozunu cam horoz olarak seçti. Kaidesi hariç iki metre boyunda olacak olan horoz heykeli, Türkiye’de açık havadaki en büyük cam heykel olma özelliğini taşıyacak. Denizli’ye gelenler şehrin camdan simgesini görmeden ayrılmayacak. Paylaşımcı demokrasi anlayışı ile hareket ederek, yeni horozun nasıl olacağını halkımıza sorduk. Halkımız zoru ve güzeli seçti.”

Yapılacak yeni horoz heykeli ile ilgili görüşmelerin başladığını belirten Osman Zolan, “Horoz heykeli bir sanatçıya yaptırılacak. Cam olması sebebiyle korunması da çok önemli olacağından bununla ilgili gerekli çalışmalar da yapılacak” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: