Denizli: İş Dünyasında Yer Vermediğiniz Kadını Siyasete Sokamazsınız

İzmir Üniversitesi öğrencileri ile bir araya gelen AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, kadının neden...

İzmir Üniversitesi öğrencileri ile bir araya gelen AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, kadının neden siyaset sahnesinde yer almadığını örneklerle anlattı. Öğrenciler, "Kadın ve Toplum" dersi kapsamında Milletvekili Denizli’yi ağırladı. Dersten önce Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ile görüşen Denizli, iş dünyası içinde yer almayan, toplum kalıplarını aşıp birey olamayan kadının, siyaset sahnesinde de bulunamayacağını alamayacağını söyledi.

Türkiye’de kadının eğitimsiz olduğunu ve toplum kalıplarının baskısı altında var olma savaşı verdiğini söyleyen Milletvekili Denizli, “İzmir Gümüşpala’da yedi yıldır yaşayan ve bir kere Karşıyaka’dan vapura binmeyen kadınlar var. İş yaşamı ve sosyal hayat içinde olmayan kadını siyasete sokamazsınız.” dedi. Araştırmaların, üniversite mezunu kadınların, iş dünyası içinde ilkokul mezunu kadınlardan daha başarılı olduğunu gösterdiğini ifade eden İlknur Denizli, “Kadının iş dünyasında yer alma oranı Kuzey Avrupa’da yüzde 70, Avrupa Birliği’nde yüzde 60, Türkiye’de ise yüzde 30. Bu dönemde ise kadın milletvekili sayısı 78’e yükseldi ve ortalama yüzde 9’dan 14’e çıktı. Ne yazık ki bu rakamları partilerin il ve ilçe teşkilatlarında yakalamak imkansız.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Evinin düzeni ile birlikte çocuklarıyla ilgilenen, eşinin ihtiyaçlarını karşılayan, akrabalarının sıkıntılarına destek olan, aynı zamanda da istihdam içinde yer alan kadının, çoklu düşünme yeteneği sayesinde iş dünyası, sosyal hayat ve siyasette başarılı olduğunu ifade eden Denizli, kadınların bu yeteneklerine ülke yönetiminin de çok ihtiyacı olduğunu söyledi. Öğrencilere en az bir sivil toplum kuruluşunda yer almalarını öğütleyen Denizli, gündemi takip etmeyen, sosyal projeler içinde yer almayan gençlerin iş yaşamında da, karar mekanizmalarında da kendilerine yer bulamayacağını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz