Denizli Milletvekili Yüksel, YURTKUR'u Ziyaret Etti

Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Denizli Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Denizli Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Yüksel, YURTKUR Denizli Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, yeni akademik yıl öncesi yapılan hazırlıklar hakkında bilgi aldı.

Ziyaretinin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Yüksel, gençleri kimseye muhtaç etmeden yükseköğrenimlerini tamamlatmayı amaçlayan YURTKUR'un, son yıllarda yaptığı atılımla üniversite yurtları koğuş sisteminden, süit odalı 5 yıldızlı otel konforuna kavuşturduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Yüksel, 16 kişin bir arada kaldığı koğuş sistemli yurtların, artık tarihin tozlu sayfalarında yerini aldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanımız'ın talimatıyla son 10 yılda yurtlarımızın hem kaliteleri hem de konseptleri hızlı bir şekilde değişti. Tüm yurtlarda pamuk yastıkların elyaf yastığa dönüşmesi sağlandı. Kız ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı renklerde ve niteliği daha iyi olan nevresim takımları yaptırıldı. Battaniyelerin yerine elyaf yorgan kullanılmaya başlandı. Yurtlarımızdaki kantin ve kafeteryalarda kullanılan eski tip sandalyeler ise vinleks sandalyelerle değiştirildi. Artık yurtlarımız her şeyiyle mükemmel, otel odalarını aratmıyor."

YURTKUR'un tüm imkanları öğrencilerden aylık 114-125 lira arasında bir ücret karşılığında sunduğunu ifade eden Yüksel, yurtlarda barınan öğrencilerin sağlıklı, dengeli ve ucuz beslenebilmeleri için de gerekli kontrollerin yapıldığını dile getirdi.

Yüksel, Denizli'de de YURTKUR'a ait 5'i kız öğrenciler için olmak üzer 7 öğrenci yurdunun bulunduğunu belirterek, "Yurtlara yerleşen bütün öğrencilerimizin istekleri dikkate alınarak imkan dahilinde yerine getiriliyor" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Mustafa Çiftçi / Mustafa Dermencioğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: