Denizli Sınavdaki Başarısını Kutladı

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) Türkiye üçüncüsü olan Denizli, yüksek puan alarak dereceye giren 14...

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) Türkiye üçüncüsü olan Denizli, yüksek puan alarak dereceye giren 14 öğrenciyi ödüllendirdi.

YGS’de büyük bir başarı elde eden Denizli, sınavda 81 vilayet arasında 3. sırada yer aldı. YGS’de üstün başarı göstererek dereceye giren 14 öğrenci, Denizli Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Dedeman Park Otel’de düzenlenen törenle ödüllendirildi. Dedeman Park Otel’deki ödül törenine Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgün, kaymakamlar, okul müdürleri ve dershane temsilcileri katıldı.

Reklam
Reklam

YGS’de elde edilen başarıdan dolayı büyük bir heyecan yaşadıklarını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgün, şöyle konuştu: “Düzenli ve programlı bir çalışmayla bu başarıyı elde etmek bizleri gerçekten mutlu etti. Denizli YGS puan ortalamasında Türkiye 3'sü oldu. Ben bu başarıda büyük emeği olan öğrencilerimiz başta olmak üzere, öğretmenlerimize, velilere ve eğitimimizde önemli yere sahip olan dershanelerimize teşekkür ediyorum.”

Geleceğe yapılan en önemli yatırımın eğitim olduğuna dikkat çeken Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, şunları söyledi: “Geleceğimize yön vermek için gençlerimizin iyi eğitimli olması gerekiyor. Eğitimde başarı tek kişiyle de olmaz. Hep birlikte çalışarak eğitimde başarılara imza atmamız gerekiyor. Eğitimin önemine değinecek olursan, petrol, altın madenleri ve paralarınız olabilir. Ancak, son yıllarda görüyoruz ki parası olan ülkelerin insanları esir durumuna düşmüş. Bunun nedeni eğitimdir.”

Denizli’nin her konuda olduğu gibi eğitimde de birinci olması gerektiğini ifade eden Denizli Valisi Abdülkadir Demir ise, sözlerini şöyle sürdürdü: “Denizli başarılara imza atmayı alışkanlık haline getirmiş bir kent. Sanayi, turizm ve tarımda Türkiye’de ilk 10’da yer alan Denizli, eğitimde de ilk 10’da yer almalıdır. Bunun için hiçbir sebep ve mazeret yoktur. Şimdi hedefimiz önümüzdeki SBS ve LYS sınavlarına hazırlanmak ve iyi başarılar elde etmemiz gerekiyor. 2002 yılında 154 bin 355 öğrencimiz eğitim görürken, 2013 yılı içerisinde bu rakam 181 bin 610’a yükseldi. Buna paralel olarak yeni okullarımız hayırseverlerimizin destekleriyle kısa sürede yapıldı. Yakın zamanda 15 okulumuz daha hizmete açılacak ve ikili öğretimde okul sayımız tamamen azalmış olacak. Bu başarıya imza atan tüm eğitim camiamızın çalışanlarını ve öğrencilerimizi kutluyorum.”

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından YGS’de Denizli’yi Türkiye üçüncüsü yapan 14 öğrenciye törenle çeşitli hediyeler verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: