Denizli Ticaret Odası Başkanı Özer: "Türkiye'de Serbest Piyasa Ekonomisi Ve Girişimciliközgürlüğü Teşvik Edilmeye Çalışılırken, Kanun Zoruyladershanelerin Kapatılması Uygun Değildir"

Denizli Ticaret Odası Başkanı (DTO) Necdet Özer, Türkiye'de serbest piyasa ekonomisi ve girişimcilik özgürlüğünün her geçen gün teşvik edilmeye çalışılırken,

Denizli Ticaret Odası Başkanı (DTO) Necdet Özer, Türkiye'de serbest piyasa ekonomisi ve girişimcilik özgürlüğünün her geçen gün teşvik edilmeye çalışılırken, kanun zoruyla dershanelerin kapatılmaya çalışıldığını iddia ederek bunun uygun olmadığını bildirdi.

Özer, yaptığı yazılı açıklamada, dershanelerin oda üyesi olduğu için DTO'yu yakından ilgilendirdiğini, dershanelerin kapatılması yerine, sistemde dershanelere gitmeyi zorunlu hale getiren ve talep ettiren sebeplerin araştırılması gerektiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Özer, şunları kaydetti:

"Türkiye'de serbest piyasa ekonomisi ve girişimcilik özgürlüğü her geçen gün teşvik edilmeye çalışılırken, kanun zoruyla dershanelerin kapatılması uygun değildir. Türkiye'de 5 bin civarında dershane, 50 binden fazla öğretmen ve buralarda 20 binden fazla istihdam edilen personeli göz önünde bulundurduğumuzda, zorla kapatma bu sektörde kayıt dışı, tabiri yerindeyse korsan dershaneler dönemini başlatır. Talebin olduğu noktada, bu sektörü kanunla kapatmak yerine bu konuda eğitim kalitesini daha da arttıracak bir şekliyle, kendiliğinden çözüme ulaşmasını sağlamak daha yararlı olacaktır. Belli standartlara ulaşıldıktan sonra arz ve talep dolayısıyla dershanelerin devam edip etmemesi konusunda, piyasa zaten kendiliğinden kararını verecektir. Dolayısıyla hükümetimiz ve ilgili bakanlık bunları göz önünde bulundurarak hassasiyetle çalışmalarını tekrar gözden geçirmelidir."

Muhabir: İbrahim Süzer / Zeynep Hoşgörür

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: