Denizli Valisi Demir 'cumartesi Buluşmaları'na Katıldı

Basın İlan Kurumu (BİK) ve Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) tarafından Cumartesi günleri düzenlenen ve basın...

Basın İlan Kurumu (BİK) ve Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) tarafından Cumartesi günleri düzenlenen ve basın mensuplarının katıldığı 'Cumartesi Buluşmaları Toplantısı'nın bu haftaki konuğu Denizli Valisi Abdülkadir Demir oldu.

Cumartesi günü Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bu hafta bir gün önceye alınan Polisevi'ndeki toplantıda, basının sorunları da ele alındı. BİK İl Müdürü Halit Peltek ve DGC Başkanı Önder Varol'un açılış konuşmalarının ardından konuşan Denizli Valisi Abdülkadir Demir, BİK Denizli İl Müdürlüğü'nün açılmasının ardından, yerel basında yeni uygulamaların hayata geçeceğini, bu dönemin iyi yönetilmesi gerektiğini söyledi. Basının dışarıya açılan vitrin olduğunu söyleyen Vali Demir, "En küçük bir haber bile dünyaya ulaşıyor. Doğru bilgilendirme ve haberin insanlara doğru şekilde ulaşması konusunda hepimize önemli görevler düşüyor. Kamudan verilen bilgilerin doğru olması bizim için çok önemli" dedi.

Reklam
Reklam

Denizli'nin sürekli büyüyen hareketli bir kent olduğunu belirten Vali Demir, "Denizli'de sanayi ile birlikte önemli sektörler var. Organize sanayi bölgelerinin ayağa kaldırılması gerekiyor. 7 organize sanayi bölgesinin hepsinin faaliyete geçmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yakında Sera Organize Sanayi Bölgesi faaliyete geçecek. Çardak Organize Sanayi Bölgesi için de talepler var. Deri Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili önemli mesafeler katettik. Özellikle Denizli-İzmir karayolu üzerinde bulunan farklı kollardaki küçük sanayi esnafının bir araya getirileceği Islah Organize Sanayi Bölgesi'nin faaliyete geçirilmesi için çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

Sanayinin yanı sıra turizmde de çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten Vali Abdülkadir Demir, "Kentsel dönüşümün başlaması bu konuda bize avantaj sağlıyor. Özellikle Karahayıt bölgesinde bu konuda çalışmalar başladı. Fay hattı üzerinde bulunan bu beldemizdeki konut ve pansiyonlar yıkılacak ve kentsel dönüşüm projesi içinde daha güvenli bölgelerde yer alacak. Önce proje kapsamında konut ve pansiyonlar yapılacak. Daha sonra eskileri yıkılacak. Bölgede çok katlı bina olmayacak. Biz Karahayıt'ta sadece sıcak suyu değil ortamı da pazarlayacağız" diye konuştu. Vali Demir, antik kentlerdeki kazı çalışmalarının sürdüğünü, Colossae Antik Kenti'nin de gün yüzüne çıkarılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: