Denizli Valisi'nin Ankara ziyareti

DENİZLİ (İHA) - Ankara'daki görüşmelerini tamamlayarak Denizli'ye dönen Vali Yusuf Ziya Göksu, temaslarının çok iyi geçtiğini söyledi. Bir basın toplantısıyla Ankara ziyareti ile ilgili bilgi veren Vali Göksu, ziyaretleri sırasında doğalgaz, uçak seferleri, yol, okul yapımı ve öğrenci yurdu konularında olumlu sonuçlar aldığını belirtti.

Vali Göksu, "BOTAŞ Genel Müdürü ve Enerji Bakanı ile yaptığım görüşmeler sonrasında, Denizli'yi hava kirliliğinden kurtaracak olan doğalgazla ilgili iyi sonuçlar aldım. Doğalgazın hazine tarafından onayı yakında gerçekleşecek. 45 gün içinde de müteahhit ile sözleşme yapacağız" dedi. Denizli'nin giriş-çıkış yollarının yapımı için Bayındırlık ve İskan Bakanı ile görüştüğünü dile getiren Göksu, "Devlet istediği zaman ödenek ayırabiliyor. Yol yapımları konusunda, Bayındırlık ve İskan Bakanı ile görüştüm. 2 trilyon liralık ödeneğe ihtiyacımız olduğunu söyledim. Bu para için söz aldım" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Uluslararası hava limanı statüsünde olmasına rağmen askeri havaalanı olduğu için Charter uçaklarının iniş yapamadığı Çardak Havaalanı için de bir takım görüşmelerde bulunduğunu söyleyen Vali Göksu, "Devlet Hava Limanları İşletmesi Genel Müdürü ile bu konuyu görüştüm. Görüşmeler sonunda bu konuda son aşamaya gelindi. Hava limanında Charter seferlerine izin verildiğinde Denizli, Antalya egemenliğinden kurtulacak. Böylece uçaklar direkt Denizli'ye gelebilecek. Bu durum turizm açısından da olumlu sonuçlar verecek" ifadelerini kullandı.

Vali Göksu, İl Özel İdaresi tarafından Bekilli'de yapılan öğrenci yurdunun satışının gerçekleştirildiğini ve Denizli'nin bu satıştan 500 milyar lira kazanç sağlayacağını da belirtti. Özay Gönlüm Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi'nin de yakında temelinin atılacağının müjdesini veren Vali Göksu, "Servergazi'de okul için arsa bulduk. Bir buçuk trilyona malolacak okulun temeli yakında Akça Beton tarafından atılacak" dedi.