Denizli'de "3. Uluslararası Hafta"ya Yoğun İlgi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) tarafından düzenlenen "3. Uluslararası Hafta" yoğun ilgi gördü.Pamukkale Üniversitesi’nde 6-10 Mayıs tarihleri...

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) tarafından düzenlenen "3. Uluslararası Hafta" yoğun ilgi gördü.

Pamukkale Üniversitesi’nde 6-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen uluslararası haftaya, 9 ülkeden 14 farklı üniversite 25 kişi ile katıldı. Organizasyonun ilk gününde Pamukkale Üniversitesi öğrenci, akademik ve idari personeli yabancı konuklara PAÜ'yü tanıttı. Katılımcılar hafta boyunca farklı bölümlerde teknik sunuş ve eğitimlerde bulunarak, üniversiteler arası diyaloğun ilerlemesi için çalışmalar yaptılar.

Reklam
Reklam

Konu hakkında açıklama yapan Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Selçuk Toprak, Pamukkale Üniversitesi tarafından düzenlenen haftanın geleneksel hale gelmeye başladığını belirterek, "Yabancı konuklar, dekanlık yüksekokullar, Deprem ve Araştırma Merkezi, Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Teknokent'i ziyaret ederek, Pamukkale Üniversitesi’ni yakından tanımaya çalıştılar. Denizli Meslek Yüksekokulu’nda ebru sanatını bizzat uygulayarak gördüler. Yabancı konukların Yörük şenlikleri ve Valilik tarafından düzenlenen AB Günü gibi etkinliklere de katkı koymaları, kurulan dostlukların uzun süreli olacağının bir göstergesi olarak görülüyor” dedi.

Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi programına katılan yabancı öğretim üyeleri daha sonra, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Fatih Karaosmanoğlu, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Oğuz Karadeniz ve Doç. Dr. Süleyman Barutçu ile Maliye Bölümü Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Özay Özpençe tarafından ağırlandı. Fakülte hakkında bilgi alan konuklar, öğrencilerle de sohbet etti.

Reklam
Reklam

Dekan Prof. Dr. Fatih Karaosmanoğlu, oldukça olumlu geçen bu ziyaretin, uluslararası işbirliğini artırdığını ve fakültenin yeni uluslar arası anlaşmalar yapmasına da katkı sağlayacağını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: