Denizli Belediyesi, Türkler’in bölgeye geldiği dönemde dikilmiş ve aralarında 800 yaşından daha büyüklerin de bulunduğu 10 anıt çınar ağacını tedavi etti. Belediye Park Bahçeler Müdürlüğü, şehrin simgesi haline gelen ağaçları, mantar ve diğer hastalıklardan korumak için çalışıyor. Bugüne kadar Servergazi Türbesi, İncilipınar Parkı ve Kaleiçi Çarşısı'ndaki 10 anıt çınar tedavi edildi. Yaşları 95 ile 811 arasındaki ağaçların, tarihin canlı şahitleri olarak geçmişle gelecek arasındaki köprü görevlerini daha uzun süre sürdürmesi ümit ediliyor. İlk tedavi edilen, yıldırım düşmesi sonucu kurumaya başlayan 811 yaşındaki çınarın, yeni yeni filizlerini verdiği tespit edildi. Ağacın tedavisinde hastalıklı bölgeler kazınıp ilaçlandıktan sonra krom-nikel karışımı malzemeyle kapatılıyor.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Başkan Yardımcısı Şamil Çınar ve Park Bahçeler Müdürü Lale Gönüllü, Servergazi Türbesi çevresinde çürümeye yüz tutan, hastalık, doğal şartlar ve tahribatlar sebebiyle kurumaya başladığı sırada tedaviyle kurtarılan anıt çınarları inceleyerek bilgi aldı. Başkan Zolan, “Denizli’yi Türkler’e yurt eden Servergazi büyüğümüzün bulunduğu bölgedeyiz. Burada 800 yaşını geçmiş anıt ağaçlarımız var. Bunlar zaman içinde mantar ve çeşitli hastalıklar nedeniyle kurumaya başlamıştı. Önlemek için arkadaşlarımızla çalışma başlatmıştık. Çürüyen kısımları tedavi ederek, ağaçların ayakta kalmasını sağladık. Çalışma tamamlanınca bu bölge, Servergazi büyüğümüzün türbesine yakışır hale gelecektir.” dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz