Denizli’de Alınacak Kış Tedbirleri Masaya Yatırıldı

Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte Denizli’de meydana gelebilecek yağmur, kar yağışı, sis, buzlanma, tipi, gibi...

Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte Denizli’de meydana gelebilecek yağmur, kar yağışı, sis, buzlanma, tipi, gibi olumsuz hava koşullarında vatandaşların ve devletin alacağı önlemler Denizli Valisi Abdülkadir Demir başkanlığında düzenlenen toplantı ile masaya yatırıldı.

Toplantıya, Vali Abdülkadir Demir, kaymakamlar, Denizli İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ferdi Korkmaz, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu ile daire müdürleri katıldı.

Reklam
Reklam

Denizli Valisi Abdülkadir Demir toplantıda yaptığı konuşmada, kış mevsiminde sıkıntı ve aksaklıkların yaşanmaması için önceden tedbir almak amacıyla bir araya geldiklerini belirterek,“Alınacak tedbirler can ve mal güvenliğinin sağlanmasında büyük önem teşkil etmektedir. Kış mevsiminin başlaması ile birlikte oluşacak yağmur, tipi, kar yağışı, sis, buzlanma gibi olumsuz hava koşulları sonucunda, sürücülerin görüş mesafesi azalmakta, araçların fren mesafesi sıkıntılı hale gelmektedir. Dolayısıyla bu durum trafik güvenliğini olumsuz yönde etkilemektedir. İlimizi Antalya ve Muğla illerine bağlayan Tavas güzergahı kış mevsiminde en fazla etkilenen yol güzergahı. Denizli’yi Manisa’ya bağlayan Buldan Yolu Güney rampaları da kar yağışında trafik akışını olumsuz etkilenmektedir” dedi.

Yaşanabilecek trafik kazalarında sağlık ve kurtarma ekiplerinin koordineli bir şekilde olaya müdahale etmelerinin önemli olduğunu kaydeden Vali Abdülkadir Demir, “Trafik yol kullanıcılarının herhangi bir kazaya karışması veya yol güzergahında mahsur kalması durumunda, 112 Acil Servis, Sivil Savunma, İtfaiye Müdürlükleri, Şoförler ve Otomobilciler Odası ve özel şahıslara ait kurtarma araçları yardıma çağrılmak suretiyle kazaya karışan veya yolda mahsur kalanların, en yakın dinlenme tesislerine veya yerleşim birimlerine sevk işlemleri yerine getirilecektir. Kar yağışının yoğun olması ve güzergahta öğrenci servisi, fabrika servisleri, ilçeler veya diğer illere yolcu taşıyan toplu taşıma araçlarının mahsur kalması durumunda en yakın ilçe kaymakamlığı ve belediyelerden her türlü yardımın sağlanacağı bilinmelidir” dedi.

Reklam
Reklam

Vali Abdülkadir Demir konuşmasında ayrıca, özellikle ısınma amaçlı olarak soba kullanan vatandaşların, zehirlenme olaylarına karşı uyarılmasını ve yetkililerin de bu konuda gerekli tedbiri almasını istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: