Denizli’de Aşıklar Atıştı

Denizli Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen "3. Ege Aşıklar Bayramı" başladı.Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’ndaki Denizli 3....

Denizli Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen "3. Ege Aşıklar Bayramı" başladı.

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’ndaki Denizli 3. Ege Aşıklar Bayramı’na Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile çok sayıda vatandaş katıldı. Denizli Belediyesi’nin düzenlediği "Aşıklar Bayramı"na Türkiye’deki aşıkların yanı sıra Azerbaycan’dan 1, Kerkük’ten 1 ve Gürcistan’dan da 2 aşık katıldı.

Denizlili Ozan Nihat, aşıklara ev sahipliği yaparak atışmayı başlattı. Daha sonra aşıklar, sazlarıyla birer türkü söyleyerek geceye renk kattı. Gecede Çanakkale ve tüm vatan şehitleri için yazılmış şiirler salonda duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Ardından aşıklar atışmaya devam ettiler.

Reklam
Reklam

Aşıkların Türk milletini yansıttığını belirten Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “Unutulmaya yüz tutmuş değeri tekrar gün yüzüne çıkarmaya çalışan çok değerli aşıklarımız var. Geçmişimizin değerlerini taşımada önemli misyon ve görev üstlenen aşıklarımızın gelecek kuşaklara taşınmasında vesile olmasında Denizli Belediye olarak sosyal sorumluluk bilinciyle hareket edip bugün sizlerle buluşturduk. Bu etkinliği geleneksel hale getirdik” dedi.

Denizli Belediye Başkanı Zolan, yaklaşık 3 saat süren programın sonunda aşıklara plaket verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: