Denizli'de başarılı okullara ödül

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre dereceye giren Özel Servergazi Fen Lisesi ile Erbakır Fen Lisesi, Denizli Ticaret Odası (DTO)

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre dereceye giren Özel Servergazi Fen Lisesi ile Erbakır Fen Lisesi, Denizli Ticaret Odası (DTO) tarafından ödüllendirildi.

YGS-2011 sonuçlarına göre matematik, geometri ve fizik dalları ile matematik-fen Puanı'nda Türkiye birincisi olan, aynı zamanda Uluslararası Matematik Olimpiyatları'na katılan 4 kişilik milli takıma iki öğrencisi davet edilen Özel Servergazi Fen Lisesi ile 2011 YGS'de kimya dalında birinciliği elde eden Erbakır Fen Lisesi'ne başarılarından dolayı törenle ödül verildi.

Reklam
Reklam

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, DTO Toplantı Salonu'nda yapılan törende, kentin pek çok sektörde Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden biri olduğunu belirterek, "Bizim en büyük mücadelemiz, eğitim konusunda var olan konumumuzu korumak ve daha ileriye götürmek" dedi.

Son sekiz yılda okullar için harcanan 75 milyon liranın 56'sının hayırseverler tarafından karşılandığın kaydeden Demir, "Belki de bu işin maddi katkısı kadar insanların bu işin içinde olması, öğrenciye sahip çıkması önemli. Bütün bu çabalar, bu gayretler başarıyı getiriyor. Bu başarıyla hem şehrimiz hem ülkemiz gurur duyuyor. Okullarımızın Türkiye genelinde aldıkları başarı takdire şayandır. Ülkemizin geleceği açısından bu gayreti kutluyoruz. Emeği geçen bütün eğitim camiasına ve velilere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

DTO Başkanı Necdet Özer ise Denizli adına kazanılmış bu başarıyı hep beraber paylaşmanın heyecanını yaşadıklarını, kentin son dönemde ilkleri başaran illerin arasında yer aldığını söyledi.

Eğitim alanında yakalanan başarının iş dünyasına da yansıyacağını ifade eden Özer, "Bu başarı ister istemez birçok okulun içinde bulunduğu bilim olimpiyatlarına da yansıyor. Uluslararası Bayan Matematik Olimpiyatlarına katılan 4 kişilik milli takımda yer alan iki öğrencinin de Servergazi Fen Lisesinden katılması, ayrı bir gurur kaynağı olmuştur. Bize düşen görev de böylesine önemli birincilikler elde eden okullarımızı kutlamak. Emeği geçen herkese görevlerinde başarılar diliyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: