Denizli'de Bdp’nin Eyleminde Arbede

Denizli’de BDP’nin cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek için düzenlediği eylemde yürümek isteyen gruba polis biber...

Denizli’de BDP’nin cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek için düzenlediği eylemde yürümek isteyen gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Olaylarda bazı eylemciler gözaltına alındı.

Cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla BDP binası önünde toplanan grup, buradan Delikliçınar Meydanı’na yürümek istedi. Polis, grubun yürümesine izin vermeyince tartışma yaşandı. Yürüyüş konusunda ısrar eden eylemciler ile polis arasında yaşanan tartışma arbedeye dönüşünce, polis gruba biber gazıyla müdahale etti. Eylemcilerin yanı sıra basın mensupları ve çevredeki vatandaşlar da biber gazından etkilenirken, eylemcilerden bazıları gözaltına alındı. Biber gazıyla müdahale sonrasında gruptan bazıları BDP il binasına sığınırken, bazıları da ara sokaklara kaçtı. Polis, BDP binası önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Bir grubun Delikliçınar Meydanı’nda yeniden toplanacağının öğrenilmesi üzerine o bölgede de güvenlik önlemleri arttırıldı.

Reklam
Reklam

Gazdan etkilenen basın mensupları ise bir yandan görevlerini yapmaya çalışırken, bir yandan da buldukları su ve limonları gözlerine sıkarak gazın etkisinden kurtulmaya çalıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: