Denizli’de Büyükşehir Heyecanı

TBMM Genel Kurulu'nda, 13 İlde Büyükşehir Belediyesi Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde...

TBMM Genel Kurulu'nda, 13 İlde Büyükşehir Belediyesi Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın yasalaşmasıyla birlikte büyükşehir statüsüne kavuşan Denizli'nin 28 yıllık hasreti sona erdi.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan yaptığı yazılı açıklamada, ''Artık büyüyen Denizlimiz projeleri ile büyüyecek, bütçesi ile büyüyecek, yaptığı işlerle büyüyecek, her türlü derdin de dermanı olma noktasında olağanüstü gayret sarf edecektir'' ifadelerine yer verdi. Denizli’nin 28 yıldır süren Büyükşehir hasretinin sona erdiğini belirten Başkan Zolan, Denizli’nin Büyükşehir olmasında başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlara, milletvekillerine emeği geçen herkese teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Denizli’nin Büyükşehir olmayı hak ettiğini belirten Başkan Zolan açıklamasında şunları kaydetti:

“Yaklaşık 1,5 yıl önce Başbakanımız şehrimize geldiğinde Denizli’nin Büyükşehir olacağı konusunda bizlere müjdeyi vermişti. Başbakanımız her söylediği sözün arkasında olduğu gibi büyükşehir konusunda da verdiği söz şu anda TBMM’den geçerek kabul edilmiş oldu. Başbakanımıza çok çok teşekkür ediyorum."

Başkan Osman Zolan, Denizli’nin Büyükşehir olmasının hizmetler anlamında her şeyin büyümesi anlamına geldiğini kaydettiği açıklamasında, “Artık büyüyen Denizli projeleri ile, bütçesi ile, yaptığı işle büyüyecek. Her türlü derdin dermanı olması noktasında olağanüstü gayret sarf edecektir. İlçelerimiz, beldelerimiz, köylerimiz daha çok hizmet alacak. Denizli’de mahallelerimiz o güzelliğin üzerine daha da büyük projelerle güzelleşmeye devam edecek. Sonuçta Denizli’nin Büyükşehir olması her şeyin büyümesi anlamına gelir. Hedeflerimiz de, icraatlarımız da büyüyecek. İnşallah Denizli’de yaşayan insanlarımızın mutluluğu büyüyecek. Ben tüm Denizlilere, Denizli’de yaşayan hemşerilerimize, ülkemize, kentimizin Büyükşehir olmasının hayırlı olmasını diliyorum" sözlerine yer verdi.

Reklam
Reklam

PAMUKKALE VE MERKEZEFENDİ İLÇELERİ OLACAK

Denizli’nin merkezde 2 ilçesi olacağını bildiren Başkan Osman Zolan açıklamasında, merkezde biri Pamukkale diğeri ise Merkezefendi olduğunu belirttiği açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu ilçelerimizin hizmet götürme noktasında en uygun yerler tespit edilecek. Birimler oluşturulacak. Bu ilçelerimizin oluşturulması belli zaman alacaktır. Esas şemsiye büyükşehirdir. Büyükşehir aynı hizmetleri sürdürmeye devam edecek. İlçelerde kendi kadro ve bütçesi oluşturulduğunda da aynı anlayışla hizmet edecekler."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz