Denizli’de Çin Kültürü Sergisi Açıldı

Türkiye’de 2012 yılının Çin Kültür Yılı olması nedeniyle Denizli’de ‘Guangzhou Halk Kültürü Sergisi’ açıldı.Denizli Belediyesi...

Türkiye’de 2012 yılının Çin Kültür Yılı olması nedeniyle Denizli’de ‘Guangzhou Halk Kültürü Sergisi’ açıldı.

Denizli Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’ndaki etkinliğe AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği müsteşarı Hua You ve davetliler katıldı. Çin’den gelen konukların giydiği yöresel kıyafetler dikkat çekerken, davetliler Çinlilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Reklam
Reklam

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit açılışta yaptığı konuşmada Çin ve Türk halklarının tarih boyunca yakın olduklarını belirterek, “Tarihi uzunca birliktelik yaşamışız. Onun için kültürlerimizi paylaşmamız, birbirimizi tanımamız çok önemli. Çin’de hızlı bir gelişme var. Dünyada önemli güçler arasında. İki ülkenin birbiri ile dostluğu hepimiz için önemli” dedi.

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Hua You ise Çin’in Türkiye’de daha çok tanınması için böyle etkinlikler düzenlediklerini belirterek, “Bizim nüfusumuz çok kalabalık. Her yıl 60 milyon Çinli değişik dünya ülkelerine gidiyor. Türkiye’ye gelen turist sayısı ise 100 bin civarında. Biz Çin’de ve Türkiye’de yapacağımız etkinliklerle bu sayıyı milyon seviyesine çıkarmak istiyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek serginin açılışı yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz