Denizli'de coşkulu miting

DENİZLİ - Denizli'de Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından organize edilen Cumhuriyet mitingine ilgi yoğun oldu. Sıcak havaya rağmen kadın ve çocukların da katıldığı mitingde bazı vatandaşlar aşırı sıcaktan baygınlık geçirdi.

Denizli Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen Cumhuriyet mitingine çevre illerden gelen sivil toplum örgütleri de yoğun ilgi gösterirken, miting sırasında Süavi, Pınar Sağ ve yerel sanatçılar da türküleriyle sahne aldı.

Sanatçıların şarkılarıyla coşan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla sanatçılara eşlik etti. Bazı katılımcılar halay çekerken, bazıları da sanatçıların şarkılarını birlikte söyledi. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı mitingde, "Türkiye laiktir laik kalacak, ne ABD ne AB tam bağımsız Türkiye" gibi sloganlar attıldı.

Reklam
Reklam

Miting alanında metrelerce uzunlukta Türk bayrağı da açıldı. Metrelerce uzunluktaki Türk bayrağı, vatandaşlar tarafından saatlerce miting alanında taşındı. Mitingde bazı vatandaşlar sıcağın da etkisiyle baygınlık geçirdi. Rahatsızlanan vatandaşlara alanda hazır bekletilen sağlık görevlileri müdahele etti. Miting alanında polisyoğun güvenlik önlemi aldı. Çevre illerdende gelen destekle yaklaşık bin 500 polis miting alanında görev yaptı.

ULUS'TA YÜREĞİMİZ DAĞLANDI

Demokrasi Meydanı'nda organize edilen mitingte ADD Denizli Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca, düzenleme komitesi adına bir konuşma yaptı. "Ankara Ulus'ta yüreğimiz dağlandı. Dedik ki bu teröre lanet mitingi olmalı" diyen Karaca, şunları söyledi:

"Laik cumhuriyete sahip çıkmak için Demokrasi Meydanı'nda (demokrasi herkes için vardır) demek ve en önemlisi her türlü bölücü teröre, her türlü gerici, şeriatçi düşüncelere karşı çıkmak için biz buradayız. Dimdik, ayakta ve sağlam duruyoruz." Karaca'nın konuşması sırasında terör örgütünü lanetleyen sloganlar
atıldı.Cumhuriyet Şöleni'ne katılan Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu da meydanlarda birleşenlerin tek bir talebi olduğunu belirterek, "Bağımsız, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti'nin, büyük Atatürk'ün sözlerinde olduğu gibi sonsuza dek yaşatılması" dedi.

Reklam
Reklam

SON BÖLÜMDE YAĞMUR

Mitingin son bölümlerinde yağmur başladı. Yağmurun yer yer şiddetlenmesi sonucu vatandaşların büyük kısmı mitingin sona ermesini beklemeden alandan ayrıldı.