Denizli’de dondurmalı irmik helvası yapıldı

Tekstiliyle meşhur Denizli'nin Babadağ ilçesinde, 1932 yılında akide ve kaba şeker imalatına başlayan Hacı Şerif,...

Tekstiliyle meşhur Denizli'nin Babadağ ilçesinde, 1932 yılında akide ve kaba şeker imalatına başlayan Hacı Şerif, yaklaşık 150 çeşit tatlının yanısıra şimdi de dondurmalı irmik helvası yaptı.
Dededen toruna dört kuşaktır tatlıcı olan Hacı Helvacı'nın (86) oğlu Necip Helvacı, gıdada sürekli yeniliğin şart olduğunu söyledi. Helvacı, “Gece gündüz yeni tatlılar yapmayı düşünüyoruz. Ürettiğimiz irmik helvasını, dondurma karışımı olarak satmayı düşündük ve çok da güzel oldu. Biri sıcak, biri soğuk bu iki gıdayı aynı anda satabilecek makineyi yaptırarak patentini aldık.” dedi. İrmik helvalı dondurmayı ilk etapta satmadıklarını, tanıtım amaçlı ikram ettiklerini anlatan Helvacı, “Şimdi çok ilgi var. Kâsesini 2 liradan satıyoruz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz