Denizli'de gelişen tarım ve hayvancılık fuara ilgiyi artırdı

Sekiz yılda Türkiye’nin dördüncü büyük fuarı haline gelen “Denizli Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı” 22-26...

Sekiz yılda Türkiye’nin dördüncü büyük fuarı haline gelen “Denizli Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı” 22-26 şubat tarihleri arasında açılacak. 17 bin metrekarelik fuar alanında 247 firmanın stant açacağı fuarda, 423 marka temsil edilecek.
Orion Fuarcılık tarafından düzenlenen fuarın tanıtım toplantısı Denizli Ticaret Odası (DTO)’nda yapıldı Toplantıya, DTO Başkanı Necdet Özer, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yusuf Gülsever, Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, Denizli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Turgay Berberoğlu, Denizli Ziraat Mühendisleri Odası 2. Başkanı Gülhan Saruhan, Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan ve Orion Fuarcılık Genel Müdürü Burak Tan katıldı.
DTO Başkanı Özer, toplantıda yaptığı konuşmada, Denizli’nin, sanayisi ve turizmi yanında tarım ve hayvancılıkla da öne çıkmaya başladığını Denizli Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı’nın, bu yıl 8. kez ziyaretçilerini ağırlayacağını belirtti.
DTO Başkanı Özer, “Denizlimiz, Ege Bölgesi'nin en önemli ve büyük bir fuarına daha ev sahipliği yapıyor. Bu fuar organizasyonu için ilimize çevre illerden binlerce ziyaretçi gelecek. Fuar nedeniyle ortaya çıkan hareketliliğin dönüşümünün çok iyi olacağını tahmin ediyorum.” dedi.
Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Tan da fuara girişin ücretsiz olacağını, çiftçilerin fuara çok kolay ulaşmaları için Denizli’de 250, çevre illerden de 350 otobüsün ziyaretçi taşıyacağını vurguladı. Tan, şöyle dedi: “Fuarımızda stant açan firmalarımızın ürünlerinin daha çok talep görmesi için bu yıl da girişten ücret almayacağız. Otobüslerimizle ziyaretçilerimiz illerinden, ilçelerinden, beldelerinden fuar alanına getirilecek. Fuarımızda traktör, biçerdöver, tarımsal mekanizasyon, sulama teknolojileri, sera teknolojileri, seracılık, bağcılık, tohumculuk, fide, fidan, zirai ilaç, gübre, ekolojik tarım, yem, hayvancılık ve ambalaj çeşitleri sergilenecek.” diye konuştu.
Denizli’de, tarım ve hayvancılık anlamında sıçrama yaşandığını ifade eden
Müdür Gülsever ise fuarın ilk yıllarında stant açacak firma bulmakta zorluk çekildiğini hatırlattı. Gülsever, şunları kaydetti:
“Denizli’de günlük 700 ton süt üretimi yapılırken, bugün bin 500 ton süt üretiliyor. Denizli’den 34 büyük süt firması süt alıyor. Üreticimiz, dünya standartlarında üretim yapıyor. Meyve fidanı dikiminde yüzde 500 ile yüzde bin 500 arasında artış var. Artık Denizli tarımda da ürettiğini dünyaya satar hale geldi. Tarımda, hayvancılıkta ve üretimde bu kadar ileriye giden bir ilde böyle bir fuarın açılması çok önemli. Üreticilerimiz ve çiftçilerimiz fuar sayesinde sektördeki yenilikleri görebilecekler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz