Denizli'de Gıda Denetimleri Arttırıldı

Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu, Ramazan ayı dolayısıyla özellikle iftar veren toplu tüketim yerleri ile gıda

Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu, Ramazan ayı dolayısıyla özellikle iftar veren toplu tüketim yerleri ile gıda üretimi ve satışı yapılan yerlerin denetimlerini artırdıklarını bildirdi.

Kutlu, yaptığı yazılı açıklamada, gıda üreten, toplu tüketime sunan ve satışını yapan işletmelerde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü kontrolörlerince aralıksız olarak denetimlerin yapıldığını belirtti.

Kutlu, şunları kaydetti:

"Ramazan ayının başladığı şu günlerde ise özellikle iftar veren toplu tüketim yerleri, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme, ekmek ve pide üretimi yapan yerlerin denetimlerine ağırlık verilmiştir. Çiftlikten çatala gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için tüketicilere büyük görev düşmektedir. Tüketicilerin aldıkları gıda maddelerinde seçici olmaları ve tüketim sürecinde bazı konulara dikkat edilmesi gerekmektedir. Üretildiği mekanda satılanlar hariç her türlü gıda maddesinin ambalajlı ve etiketli olarak satışa sunulması zorunludur. Yaş meyve ve sebzeler hariç olmak üzere semt pazarlarında ya da sokak aralarında seyyar satıcılar tarafından uygun olmayan şartlarda satışa sunulan gıda maddelerine itibar edilmemelidir."

Reklam
Reklam

Satın alınacak gıda maddelerinin ambalajının bozulmamış ve ürün özelliğine göre uygun saklama koşullarında muhafaza edilmiş olmasına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Kutlu, "Öncelikle satın alınan her türlü gıda maddesinin etiket bilgilerinin incelenmesi gerekmektedir. Etikette ürünün güvenle tüketilebileceği en son tarihi gösteren 'Son Tüketim Tarihi' veya 'Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi' bilgilerinin bulunması zorunludur" dedi.

Muhabir: Fatma Karakış / Mustafa Dermencioğlu / Binnaz Ersoy

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz