Denizli’de Kadir Gecesi sabaha kadar değerlendirilecek

Denizli İl Müftülüğü, 26 Ağustos 2011 Cuma günü idrak edilecek Kadir Gecesi dolayısıyla sahura kadar...

Denizli İl Müftülüğü, 26 Ağustos 2011 Cuma günü idrak edilecek Kadir Gecesi dolayısıyla sahura kadar sürecek bir program hazırladı. İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, bin aydan daha hayırlı olarak nitelenen bu mübarek gecenin, aynı zamanda Kur’ân–ı Kerîm'in indirilmeye başlandığı zaman olduğunu bildirdi. Gürpınar, “Bu bereketli gece hürmetine biz de Kur’ân'la ufkumuza genişletelim. Onu okuyarak, dinleyerek, manasını anlamaya çalışarak, müjdelediği ve Sevgili Peygamberimiz (SAV)'in bizzat yaşadığı o model hayatı kendimize örnek alalım ve benimseyelim.” dedi.
Kadir Gecesi'nin en güzel şekilde ihya edilmesi için çeşitli programlar hazırladıklarını belirten İl Müftüsü Gürpınar, “Delikliçınar Yeni Cami’de teravih namazından önce vaazla başlayan program, daha sonra Mevlit, hatim, Sakal–ı Şerîf ziyareti, güzel hafızlardan Kur’ân ziyafeti, yağmur duası namazı ve sahur yemeği ikramıyla devam edecek. Hatimle kılınacak sabah namazıyla son bulacak. Ayrıca teravihten hemen sonra İncilipınar ve Adalet parklarında da geceye has programlar tertiplendi.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz