Denizli’de karasinekler larva döneminde yok edilecek

Denizli Belediyesi, çeşitli hastalıklara yol açan karasinekleri larva döneminde yok etmek amacıyla çalışma başlattı. Sağlık...

Denizli Belediyesi, çeşitli hastalıklara yol açan karasinekleri larva döneminde yok etmek amacıyla çalışma başlattı. Sağlık İşleri Müdürlüğü, bu amaçla belediye ve mücavir alan sınırları içinde kalan bin 760 besihane sahibiyle toplantı yaptı. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’ndaki toplantıya Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve ilgili mahalle muhtarları da katıldı.
Burada konuşan Başkan Zolan, 2009 yılından sonra belediye sınırlarına dahil edilen bölgelerde hayvancılık alanında yeni çalışmalara ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Amacın besihanelerdeki sineklerin üreme yerlerinin birlikte kurutulması olduğunu belirterek, “Sinekle ilgili çok ciddi mücadele ediyoruz ama işi bataklıkta çözmek gerekiyor. Yoksa sinek uçtuğunda yakalamak nerdeyse imkânsızdır. Henüz uçmadan bataklığa müdahale etmek, daha az maliyetli ve etkilidir. Sizlerden istediğimiz, çevreden şikâyet gelmeden, hassasiyet göstererek hayvan yetiştiriciliği yapmanızdır. Besihanenizle ilgili yazılı bir şikâyette bulunulmuşsa ve ilgili sorunlar çözülmemişse çözümünü biz yapıyoruz. Amacımız ceza vermek değil, besihanelerdeki bataklıkların birlikte kurutulması ve sineklerin daha uçmadan yok edilmesidir.” dedi.
Başkan Yardımcısı Gökoğlan da besihanelerin birer işletme gibi düşünülmesi ve çevre hassasiyetini gözetmesi gerektiğini ifade etti. Sağlık İşleri Müdürü Özcan Karet ise, “Denizli Belediyesi, Dünya Sağlık Örgütü'ne bağlı Sağlıklı Kentler Birliği’nin üyesidir. Belediye olarak bunu sürdürmemiz için yapmamız gerekenler var. Denizli merkezde bin 760 besihane bulunuyor. Kayıtlı büyükbaş hayvan sayısı 3 bin 500 civarındadır. İnsan yaşam alanındaki düzensizlikler, nüfusun hızlı artması ve doğaya atılan her türlü atık, birçok hastalık etmeninin insan ve hayvanlara yayılmasına uygun ortam hazırlamaktadır. Bu nedenle bulaşıcı hastalıklarla mücadelede haşerelere karşı mücadele büyük önem taşımaktadır. İnşallah karasineklerle mücadele ederek hastalıkların önüne geçeceğiz.” şeklinde konuştu.
Daha sonra besihane sahipleri de görüşlerini ve önerilerini aktardı. Bazı üreticilerin önerileri değerlendirilerek, hayvan atıklarının örtüyle kapatılması ya da belediyece alınarak işletmeden uzaklaştırılması gibi çalışmalar yapılacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz