Denizli'de "Lokalime Dokunma" Eylemi

Denizli'de İl Dernekler Müdürlüğünün içki ruhsatlarını iptal ettiği lokal işletmecileri ve dernek üyeleri, içkili lokal yeri olarak belirlenen tabakhanede maske

Denizli'de İl Dernekler Müdürlüğünün içki ruhsatlarını iptal ettiği lokal işletmecileri ve dernek üyeleri, içkili lokal yeri olarak belirlenen tabakhanede maske takarak eylem yaptı.

Mahkeme kararıyla içki ruhsatları iptal edilen 7 lokalin işletmecisi ile bazı dernek üyeleri, deri işlemecilerinin Deri Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınarak boşaltacağı Kirişhane Mahallesinde toplanarak yüzlerine maske taktı.

"Lokalime dokunma" sloganı atan eylemciler, belediyenin içkili yerler için belirlediği tabakhane sokaklarında yürüdü.

Reklam
Reklam

Denizli Dernek Lokalleri Platformu adına açıklama yapan Edebiyat Dostları Derneği Lokali İşletmecisi Selma Zencir, uzun süredir kapatılma baskısıyla yüz yüze olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bir kentin güzelleşmesini sağlayacak olan onun sosyal yapısıdır. Dernek lokalleri, hepimizin bir araya geldiği, bir dosta merhaba dediği, birlikte yeni şeyler ürettiği ve paylaştığı yerlerdir. Şimdi bize 'tabakhaneye, buraya gelin' diyorlar. Lokallerin kapatılması demek, kültürümüze ve yaşam tarzımıza darbe vurmak demektir. Biz buradan sesleniyoruz. Emeğimize, işimize, yaşam alanlarımıza dokundurmayacağız."

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Ali Korkmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: