Denizli'de Sağlığa Hayırsever Desteği

Denizli'nin 18 yıldan bu yana vergi rekortmenleri listesinde yer alan hayırsever iş adamı Habip Kızıltaş, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Psikiyatri Hastanesi'nın

Denizli'nin 18 yıldan bu yana vergi rekortmenleri listesinde yer alan hayırsever iş adamı Habip Kızıltaş, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Psikiyatri Hastanesi'nın yapımı için 1 milyon 750 bin lira bağışta bulundu.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, PAÜ Rektörlüğü'nde düzenlenen protokol töreninde, Denizli'de tematik hastanelerin yapılması gerektiğini, hayırseverlerin ve kamunun desteğiyle yapılan 850 yataklı hastanenin hizmet vermeye başladığını kaydetti.

İlerleyen günlerde PAÜ Habip Kızıltaş Psikiyatri Hastanesi'nin yapımına başlanacağını belirten Prof. Dr. Bağcı, 100 yataklı olması planlanan hastanede yaşlılık, bağımlılık ve çocuk psikiyatri bölümlerinin bulunacağını dile getirdi. Hastaneyi kamu ve hayırseverlerin desteğiyle tamamlayacaklarını ifade eden Prof. Dr. Bağcı, 7 bin 800 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek hastanenin yaklaşık 8 milyon liraya mal olacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Habip Kızıltaş ise fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldiğini, hayatı boyunca hamallık, bulaşıkçılık gibi işlerde çalıştığını anlattı. Çok çalışarak Denizli'nin vergi rekortmenleri arasında yer aldığını ifade eden Kızıltaş, şöyle konuştu:

"Bu kazandıklarımızı okumak isteyen çocuklarımızla paylaşmaya çalışıyorum. Çocuklarımız bizim gibi zorluklar yaşamasın diye yardım ediyorum. 500'e yakın çocuk okuttum, hiçbirini kendi evladımdan ayırt etmedim. Eğitime ve sağlığa büyük önem veriyorum. Onun için de yardımlarımı sağlığa ve eğitime yapıyorum. Yaptığım yardımlara bir yenisini daha eklemek için yapılması planlanan PAÜ Psikiyatri Hastanesi için 1 milyon 750 bin lira bağışta bulundum. Olan yardımını yapmalı ki olmayanlar faydalansın. Bütün yardımseverlere örnek olur inşallah, onlar da hastanemiz için destek verirler."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: