Denizli’de şiddet gören kadının haklarını kadın avukat savunacak

Denizli’de şiddete uğrayan kadınların haklarını. bu konuda eğitim almış kadın avukatlar savunacak. Valilik, belediye ve...

Denizli’de şiddete uğrayan kadınların haklarını. bu konuda eğitim almış kadın avukatlar savunacak. Valilik, belediye ve baro arasında, “Kadın ve Aile Bireylerine Karşı Şiddetin Önlenmesine İlişkin Protokol” imzalandı. Denizli Barosu Sosyal Tesisi’ndeki imza törenine Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, Baro Başkanı Müjdat İlhan ve daire müdürleri katıldı.

Töreninde konuşan Vali Demir, “Valiliğin koordinesinde yürütülecek bu çalışmayla aile içi şiddetin önlenmesi, ihtiyacı olan yaşlılara destek verilmesi için kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu projede başarı kazanılabilmesi için sivil toplum örgütleri ve medyanın desteği önem arz etmektedir.” dedi. Demir, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen, ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin kanun çıktığında Denizli’nin uygulamaya hazır olacağını, aile içi şiddeti önlemek için var güçleriyle çalışacaklarını belirtti. Başkan Zolan da ailenin toplumun temeli olduğunu vurgulayarak, “Ailenin huzurlu olduğu toplum, geleceğe daha güvenli bakar. Bugüne kadar aileyle ilgili olarak 'Aile Okulu' ve 'Aile Hakemliği' projeleri gibi birçok çalışma yaptık.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Baro Başkanı İlhan ise protokolün nasıl uygulanacağı hakkında bilgi verdi. Şiddet mağduru kadınlar için bir çağrı merkezi kurulacağını, burada öncelikle kadın avukatların görevlendirileceğini belirterek, “Bu çağrı merkezimize şiddet mağduru telefon ettiğinde, pedagoji eğitimini almış ve öncelikle bayan bir meslektaşımız cevaplandıracak. Şiddet anında mağdurun talebi doğrultusunda o mekândan uzaklaştırılmaya çalışılacak. Bunu kolluk güçlerimiz yapacak. Şiddet devam ediyorsa sağlık ekiplerimiz, kolluk güçlerimiz ve bir hukukçu arkadaşımız gidecek, mağduru uzaklaştıracak. Sağlık kontrolleri yapılacak. Hukuki haklarının halel görmemesi için rapor alındıktan sonra suç duyurusu yapılacak.” dedi. Mağdurun işlemleri devam ederken Denizli Barosu’ndan adli yardım alınacağını anlatan İlhan, şunları kaydetti: “Bu arada diğer kurumlar devreye girecek. Valilik, belediye ve müdürlükleri aracılığıyla mağdur kadının güvenli bir ortamda yaşaması amacıyla sığınmaevine yerleştirilmesi sağlanacak. Eğer çocuğu varsa kadınla birlikte güvenli bir ortama alınıp bakımı, iaşesi ve giderleri karşılanacak. Çalışıyorsa kreş yardımı yapılacak. Gerekiyorsa yasa gereği kimlik bilgileri değiştirilip başka bir bölgeye nakli sağlanacak. Yapılan çalışmalar, dönem sonunda valilik aracılığıyla kamuoyununa açıklanacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: