Denizli'de "Şiddet Önleme Ve İzleme Merkezi" Açılacak

Denizli'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösterecek Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) açılacak.

Denizli'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösterecek Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) açılacak.

AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, yaptığı yazılı açıklamada, 6320 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Dair Kanun kapsamında açılacak ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösterecek olan ŞÖNİM'lerle ilgili gerekli çalışmaların tamamlandığını belirtti.

ŞÖNİM'lerin şiddet mağduru olan kişilere yönelik hizmet sunacağını ifade eden Dalbudak, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Hizmetler, barınma yeri sağlanması, bakanlık bütçesinden karşılanmak üzere geçici maddi yardım, rehberlik ve danışmanlık hizmetleri, hayati tehlikenin bulunması durumunda koruma hizmeti, kreş yardımı, hukuki ve tıbbi destek, istihdama yönelik destek, çocuklara burs imkanı hizmetlerini kapsıyor. Sadece şiddet gören kişi değil, şiddet uygulayan kişi de rehabilite edilecek. Sunulan psikolojik destekle şiddet uygulayan ya da şiddet uygulama ihtimali bulunan kişi bu eğilimden vazgeçirilecek, topluma kazandırılacak. Şiddet mağdurlarının ŞÖNİM'lerden hizmet alması için şahsi veya üçüncü şahısların başvurusu yeterli. Burada görevli tecrübeli personel, güvenli bir ortamda kendileri ile direkt görüşme yapacak, gerekli gördüğü takdirde kadın konukevine yerleştirecek, kadın konukevine yerleştirilmeleri noktasında uygun ortamın sağlanamaması durumunda ise ilk kabul birimine alınacak. Konukevi ve ŞÖNİM'ler işbirliği yaparak her şiddet mağduru için bir destek planı hazırlayarak kadın ve çocukları konukevinden ayrılsa bile bir yıl süre ile onları izleyecek, durumlarında değişiklik yoksa destek hizmetlerine devam edilecek."

Reklam
Reklam

Projenin bütün illerde hayata geçmesinin yaklaşık iki yıl süreceğine işaret eden Dalbudak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile yaptığı görüşmeler sonucunda Denizli'nin 14 pilot bölge arasına alınmasına karar verildiğini, 6 Aralık'ta ortak açılış programı yapılacağını kaydetti.

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Zeynep Hoşgörür

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: